Annons

Stabil seger för damerna

Linköpingslaget Trojan tog ledningen. Sedan hade gästerna inte så mycket mer. Pingvin vann tämligen komfortabelt med 22-5 (10-5). - Vi gjorde vad vi kunde. Första halvlek var väl sådär, men i andra hittade vi varandra bättre, tyckte Lina Olofsson, omskolad till uthalv lagom till den här säsongen.
Sport • Publicerad 15 maj 2004

Inför premiären berättade hon i Allehanda om sin landslagsdebut och den olust hon kände under EM-resan. Men glädjen till sporten har inte försvunnit, inte i Pingvin. - Det här var jätteroligt, sa Lina och lyste som en sol på Pilevallen. - Jag kände mig inte alls nervös innan matchen, vilket jag brukar vara och det var lite konstigt. Men det gick bra och jag tyckte jag lyckades i mitt spel, kickarna gick jättebra. Linas samspel med klunghalven Caroline Billgren fungerade. Att poängskillnaden inte blev större förklaras kanske främst med att Trojan räddades flera gånger några meter från försökslinjen när hemmaspelarna tappade bollen. - Vi har många spelare som spelar på ovana positioner.Det är ett stort steg för Lina som uthalv och Birgitta (Fällström) har klivit in i kedjan och fått större ansvar. Allt kan inte fungera så här i början med så många positionsbyten, ansåg Caroline Billgren. Hennes betyg på insatsen löd "klart godkänt". - Några saker var mindre bra. Samspelet mellan klunga och kedjan kan bli bättre. Vi hade för många tappade bollar och så fick vi för många straffar emot oss. Är ni ett guldgäng i år också? - Räkna inte ut oss än. Vi får ett starkare lag nu när vi har fler som kan spela på olika positioner. Pingvin-Trojan 20-5 (10-5) Pingvin: Anna Larsson 5, Caroline Billgren 5, Louise Fridh 5, Sara Åkerman 5, Ulrika Assarsson 2 Trojan: Alexandra Johansson 5

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons