Sprakande nostalgikväll när Drömlaget vann

- Så jäkla roligt att vara tillbaka på Vångavallen och spela i en match som den här, säger förre TFF-keepern Daniel Andersson, nu i skotska Hibernians.
Sport • Publicerad 6 juni 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

- Visst var Anders Palmér fantastisk, men jag är ju van vid honom från vardagen i MFF. Han skulle säkert hålla för en halvlek i allsvenskan fortfarande, säger Malmös tänkte guldtränare Tom Prahl, en gång för länge sedan (1990-1995) firad coach i TFF och en av männen i TFF:s "gyllene Blackburnårgång". Bild: CLAES NYBERG "Palle" var vid sidan av Grimberg på mittfältet planens lille gigant under första halvleken, och det var fler än förre TFF-basen Bengt Cederberg som gärna hade sett mittfältssnidaren göra comeback i den mörkblå tröjan. - Absolut. Anders Palmér är fortfarande en fantastisk spelare, säger Anders Grimberg. Om han hade tränat ett tag tror jag definitivt att han fortfarande hade hållit för åtminstone superettan. Spelet då? Tja, Anders Palmér såg ofta ut som i fornstora dagar. Vände och vred på mitten, sprang outtröttligt, och serverade lagkamraterna mer än en pastej. Hans förarbete till Ola Severins 1-0 höll hög klass, och 2-0 satte "Palle" själv. Krister Kristensson gjorde ett av sina numera sällsynta besök på Vångavallen. - Det är kul att vara tillbaka. Det var väl inget överdrivet tempo på planen, men det var många duktiga spelare här. Anders Palmér var ju helt outstanding i första halvleken han var jävligt duktig. Men han håller i gång på MFF:s träningar. Och Arvidsson var ju kvick han med. - Det var kul att träffa Stellan Elmgren igen, det var 18 år sedan senast. Jag tränade TFF mellan 1979 och 1985. Anders Grimberg, Benny Mårtensson och Bengt Cederberg var ju med på min tid med. Även Tom Prahl tyckte det var roligt att vara tillbaka. - Himla roligt komma hit igen och träffa så många från min tid här på 90-talet. Jag fick en mycket fin avslutning i TFF, annars kanske det kan bli litet bittert när man slutar som en tränare i en klubb, men inte här. En sån här match blir som ett andningshål. Matchen slutade 4-1 efter ytterligare mål av Lasse Larsson (2-1), Magnus Arvidsson (3-1 och 4-1).

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.