Annons

Sportchef i hetluften när Borgen startar om

Sport • Publicerad 11 november 2006

Efter tre veckors uppehåll startar det allsvenska allvaret igen för BK Borgen.

I eftermiddag väntar Forsheda på hemmabanor. Sportchefen Daniel Nilsson kliver då in i hetluften som spelare.

Annons

– Lite överraskad är man klart, säger "Nisse" som därmed gör allsvensk debut.

För ett år sedan spelade han i A-laget senast. Formen har varit i stigande på sistone.

– Jag spelade min bästa bowling på länge och kom åtta i vår turnering i helgen, påpekar Daniel Nilsson. Resultaten fick uttagningsansvarige Emil Wohlin att nominera Nilsson bland de åtta ordinarie till helgens allsvenska match.

– Känns helt okej men lite nerver kan spela in; man är ju inte van att spela i allsvenskan. Det gäller att komma igång och få flyt från början, menar Daniel Nilsson.

Borgen hade sju spelare bland de 16 främsta vid hemmaturneringen den gångna helgen.

21-årige Leif Nilsson vann och är av allt att döma i sin livs form.

– Vår bäste spelare på slutet. Bra slag och inga nerver, säger Borgens sportchef. Efter fyra raka nederlag tog Trelleborgslaget två raka segrar innan man föll mot Åmål före uppehållet.

– Det var nytt med allsvenskan i början, nu har spänningen släppt och det är bättre stämning i truppen, säger Daniel Nilsson.

Forsheda låg i elitserien för några år sedan. Laget har vunnit fyra matcher på hemmaplan men är än så länge poänglöst borta.

BK Borgen ligger näst sist i sydallsvenskan grupp C. De tre bästa lagen i varje grupp kvalar uppåt och de tre bästa kvalar nedåt. Hela 15 omgångar återstår.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons