Annons

Spelsuget i Stavsten

Spelarna i Stavsten har lite ofrivilligt nästan stått över de senaste två omgångarna, där ju matchen mot Malmö tvingades avbrytas.
Sport • Publicerad 12 december 2008

- Vi har tränat ordentligt ända sedan Malmömatchen men det var ett helt riktigt beslut att ändra matchdatum för matchen mot Hästö. Ingen spelare ville spela den matchen så nära efter Malmömatchen, förklarar tränaren, Dejan Nedic.

Enligt Dejan är hela truppen av spelare jättesugna på spel och det kan behövas mot Aranäs.

Annons

- Ja, Aranäs är inget enkelt lag - det visade man ju till exempel i våras, när Stavsten då hade laget i sista hemmamatchen, fortsätter Dejan.

Då agerade inte Dejan tränare för Stavsten men läget var sådant, att Stavsten hade "bara" att besegra Kungsbackalaget hemma i avslutningsmatchen - för att vinna den södra ettan. Minnet säger att Aranäs vann med 31-24 och vann serien. Stavsten tvingades till ett kval - som ju blev lyckat och nu möts alltså lagen i allsvenskan.

Precis som i fjor är lagen även i år ungefär jämbördiga. Aranäs ligger i mitten med tolv poäng och Stavsten återfinns två poäng uppåt i tabellen. Stavsten har ju dock två matcher mindre spelade.

- Jag har tagit ut 16 spelare i truppen, där ju två ska bort och både Niklas (Ljungqvist) och "Dinne" (Fredrik Nilsson) har varit sängliggande i feber under veckan, fortsätter Dejan.

In i truppen som ersättare för Linus Asu kommer junioren Kalle Ekberg och när det gäller Linus, avrundar Dejan så här:

- Linus var och besökte oss under torsdagsträningen och det blev en kick för spelarna. Jag tror också att alla kommer att kämpa lite extra och tänka på Linus mot Aranäs. Oavsett duktiga egna juniorer har Eje Wilör ändå tittat på spelare utanför klubben. Som vanligt har han i första hand tittat på spelare i Danmark.

- Vi har haft Rasmus Höj-Pedersen på besök och han har tränat med oss två gånger. Rasmus har spelat med Holte och är en vänsterhänt högernia.

Något beslut om denne dansk ska kontrakteras har inte fattats ännu och Eje har mer på gång:

- Ja, vi har kontakt med ytterligare en dansk högernia men då handlar det om en riktig klasspelare. En spelare som spelat i den högsta danska ligan under flera år. Vi kommer att ta ett beslut innan juluppehållet.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons