Annons

Spelarstrejken över i IFK

IFK Trelleborgs spelarstrejk är över. På måndagen beslöt spelarna att ställa upp i träningsmatcher igen.
Sport • Publicerad 31 augusti 2010
Foto: 
Foto: 

– Vi tänker på vad som är bäst för oss själva, säger lagkaptenen Gogo Jancevski.

Spelarna i krisklubben vägrade att delta i helgens träningsturnering på hemmaplan. Men Gogo Jancevski säger att de inte ångrar det beslutet.

Annons

– Absolut inte. Vi ville markera. Vi kunde inte motivera oss och hade inte glädjen för att spela. Vi står enade bakom besluten. Situationen har inte förändrats, ingenting är bättre, men nu har vi bestämt oss för att spela.

Varför?

– Vi tänker på oss själva och vi blir ju inte bättre för att vi inte spelar matcher, säger Gogo Jancevski.

Vad har ni uppnått med er strejk?

– Det är för tidigt att säga, vi har inte haft kontakt med någon i styrelsen. Jag tror inte heller vi var ute efter mer än att visa att man inte kan behandla oss hur som helst.

IFK Trelleborg är tyngt av skulder. Spelarna i det allsvenska handbollslaget har inte fått lön på flera månader.

– Jag vet inte när lönen kommer. Man klarar sig alltid på något sätt, men det är klart att det här är jobbigt, säger Gogo Jancevski som ändå menar att det finns viktigare saker.

– Jag känner oro för det sportsliga, det är det som är det jobbigaste. Vi saknar tryggheten.

Med knappt tre veckor kvar till allsvenska premiären är behovet av matcher i högsta grad stort. Tränaren Denis Bahtijarevic välkomnar därför spelarnas besked att de åter är beredda att spela träningsmatcher.

– Jag är glad för det, om det nu är det de vill så är det bra. Vi måste spela matcher. Vi är långt efter där vi borde vara. Det handlar inte om dagar eller veckor utan om månader. Vi har förlorat massor under den här turbulensen; kondition, individuell styrka och koordination.

Annons

Förutom tid har Denis Bahtijarevic tappat en av lagets viktigaste kuggar i och med Kenny Ekmans flytt till dansk handboll.

– Vi kan inte ersätta Kenny, det går inte. Spelmässigt måste vi hitta andra lösningar. Offensivt hade vi många varianter där vi satte Kenny i läge en mot en, två mot två. Det måste vi ändra på. Försvarsmässigt blir det också en del ändringar.

Hur gör ni för att lösa det på bästa sätt?

– Vi letar efter vem som passar bäst för uppgifterna, men det här är ingenting som vi löser bara över en natt.

Denis Bahtijarevic har mer att arbeta med nu när spelarna har svårt med motivationen.

– Nu måste jag locka fram kämpaglöden hos dem, försöka få upp den gamla goda stämningen som fanns tidigare när de alla bara väntade på att få komma till nästa träning.

Hur gör du då?

– Jag försöker få dem att tänka så mycket handboll som möjligt. Sedan handlar det om att avsluta träningen med något som är roligt så att de går från hallen med ett leende på läpparna, säger Denis Bahtijarevic.

Nicolinn Nilsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons