Annons

Spelarflykt hotar TFF

TFF riskerar att förlora sju spelare efter säsongen. Oacceptabelt enligt Tom Prahl som nu sätter press på klubbledningen. "Vi måste komma till skott nu", säger han.
Sport • Publicerad 21 oktober 2010
Foto: 
Tom Prahl vill ha 24 friska spelare varav två målvakter tillgängliga i 2011 års trupp. På önskelistan står för tillfället mittbackar och anfallare.
Tom Prahl vill ha 24 friska spelare varav två målvakter tillgängliga i 2011 års trupp. På önskelistan står för tillfället mittbackar och anfallare.Foto: 

Förra årets misslyckade värvningsförsök har präglat årets allsvenska säsong. Tom Prahl menar att de många skadorna och positionsbytena som drabbat TFF har sin grund i förra vinterns uteblivna mittbacksvärvning.

– Vi vill inte hamna i den situationen vi var i förra året när Jens Sloth lämnade besked på lillejulafton och vi fick leta nytt under januari och februari utan resultat. Vi får komma till skott nu när vi vet att vi hör hemma i allsvenskan. Det får absolut inte gå in i december månad, säger TFF-tränaren.

Annons

Inför säsongen 2011 har TFF en hel backlinje och tre anfallare med utgående kontrakt. Andreas Drugge har deklarerat att han vill lämna och den inlånade finländaren Tuomo Turunen återvänder troligen till IFK Göteborg.

– Drugge avvaktar vi med. När det gäller Turunen finns det inga andra planer än att han ska tillbaka, men IFK har många mittbackar och Turunen trivs förträffligt hos oss så jag tror vi är ett bra alternativ, säger TFF:s klubbdirektör.

Tom Prahl vill ha 24 friska spelare varav två målvakter tillgängliga i 2011 års trupp. På önskelistan står för tillfället mittbackar och anfallare. Prahl ser gärna att klubben förlänger med Jonathan Asp, Fredrik Jensen och Peter Abelsson. Hur det går för den senare är dock osäkert. Den fjärde november opereras han.

– Vi är lite oroliga över Abels höft, det är ingen delikat situation. Ett svårt läge för oss och honom, säger Lasse Larsson.

Peter Abelsson har inte hört något från ledningen på länge. Han väntar på att någon ska höra av sig.

– Jag har sagt att jag trivs bra men får jag inte reda på något så ser jag mig om efter alternativ. Det hade varit skönt att få veta vad som händer nästa år, säger 33-åringen.

Ett nyförvärv är redan klart inför nästa säsong. 20-åriga Erdin Demir från LB07. TFF:s policy under två års tid har varit att värva lokala eller regionala spelare. Ett ställningstagande som de nu kan frångå.

– Med Ibrahim Koromas succé har vi fått upp smaken för bra utländska spelare, säger Tom Prahl.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons