Spelare kommer och går till Gylle Stadion

För någon vecka sedan tvingades Gylle AIF lämna walk over i en DM-match och det gav anledning till viss oro inför seriestarten. Vid ett besök på Gylle stadion visade sig oron vara fullständigt obefogad.
Sport • Publicerad 17 april 2008
När TA-sporten gjorde ett oanmält nedslag på Gylle stadion häromdagen – ja, då var det rekordmånga som tränade. Tränarduon, Stefan Greko och Magnus Trulsson, till höger, hade hela 32 spelare att ta hand om!Bild: Sigge Hansson
När TA-sporten gjorde ett oanmält nedslag på Gylle stadion häromdagen – ja, då var det rekordmånga som tränade. Tränarduon, Stefan Greko och Magnus Trulsson, till höger, hade hela 32 spelare att ta hand om!Bild: Sigge HanssonFoto: 

– Så här är det. Ibland är vi jättemånga som nu och ibland har många lämnat återbud, informerar tränaren, Stefan Greko, vid tisdagens träning.

En snabb genomgång visar att det denna kväll finns inte mindre än 32 spelare på plats! Till dessa finns både Stefan och Magnus Trulsson, som bisittare, tillhands och alla verkar ha roligt.

– Vi har till och med Johan Sörensen som målvaktstränare, inskjuter Stefan och han fortsätter resonemanget så här:

– Senaste veckorna har vi faktiskt legat kring 18–24 på träningskvällarna, när det gäller träningsintresset.

Målsättningen bland stadionfolk är hög och även här förtydligar Stefan Greko:

– Vi vill gå upp i sexan – utan kval!

Han ser Behar och Charlo som konkurrenter i toppskiktet och är lite osäker beträffande Makedonija. Malmölaget brukar tillhöra toppen.

– Jag har hört att man tappat folk i Makedonija men man vet aldrig. Behar tippas alltså som topplag och det är väl inte obefogat. Dels var man ett division sexlag så sent som i fjor och dels har man förstärkt med flera ungdomliga spelare.

– Det är underbart att träna unga killar och av alla dessa vill jag inte nämna någon före en annan, inleder Ismet Dedic.

Ismet är tillbaka i Beharledningen och denna gång som assisterande tränare. Under nye huvudtränaren, Azem Puhovac.

– Jag tränar även ett av TFF:s P11-lag, där min son spelar. TFF går också före, om det någon gång skulle kollidera – det har jag meddelat Behar. Azem kommer närmast från Lunnarp på Österlen, där han var spelare men något spel är inte tänkt i Behar.

När det gäller målsättningen är Ismet lite försiktig:

– Det finns inga direkta planer på att vinna serien eller tvunget komma tillbaka till division sex. Huvudsaken är att vi har en jättebra stämning i föreningen och att man som spelare och ledare sköter sig.

– Vi är till exempel helt överens om att direkt plocka ut en spelare från planen, om denne börjar protestera mot domslut eller annat. Vi har helt enkelt infört en egen nolltolerans, avrundar Ismet.

Division sjulagen har ytterligare en vecka på sig att komma i form. Söderslättslagen premiärspelar först nästa lördag.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.