Annons

Speedat Pingvin sprang lätt ifrån Vänersborg

Det går undan när Pingvin spelar rugby. Vänersborg blev frånsprunget omgående. ”Spelarna ska glädjas efter den här insatsen”, säger tränaren Rhod England efter segern med 68–6 (32–6) i allsvenskan.
Sport • Publicerad 16 juni 2009
Snabbe Linus Olsson svarade för ett försök mot Vänersborg.
Snabbe Linus Olsson svarade för ett försök mot Vänersborg.Foto: 

Sett till tabellen var det upplagt för en jämn match. Men redan under matchens fem första minuter hade Pingvin sprungit hem två försök.

Med sitt höga tempo var det hemmaspelarna som styrde skeendet från början till slut.

Annons

– Vänersborg är ett jojolag. Det förvånar mig att de inte har ett bättre lag till den här matchen, men vi får säkert större problem när vi möter dem borta om två veckor, resonerar lagkaptenen Andy Persson som gjorde matchens sista försök i slutminuten.

Pingvin anföll snabbt och hittade ytorna såväl i mitten som längs båda flankerna. Numera är det snabbheten som är lagets signum. Laget flyttar boll snabbt från den ena sidan till den andra.

– Vi har velat spela en snabb rugby. Det här är en roligare rugby att spela, men det är också ett spel som kräver mer av oss. Det viktiga är att spelarna är vältränade, annars klarar vi inte av det, säger Rhod England.

– Dessutom är det roligare för publiken att titta på, det handlar ju om underhållning också, tillägger han.

England gör sin tredje säsong som Pingvintränare och har sett en långsiktig positiv utveckling i laget.

Många unga har tagit stora kliv. Sebastian Andersson, Alex Andersson och Robin Eriksson hade framträdande roller mot Vänersborg.

– När vi fungerar som en enhet kan det bli så här bra, säger Rhod England.

Efter premiärförlusten borta mot Göteborg har Pingvin tagit fem raka segrar.

Framtiden ser ljus ut, men två tunga skador kan bli svåra avbräck framöver. Både Peter Norlander och Vasile Grosu befaras bli borta resten av säsongen.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons