Annons

Spanien ratas för turkiska Belek

Destination: Turkiet. Avresa: 21 februari. Resenärer: Trelleborgs FF. ”Jag tror det är ett jättebra val. Det var det jag hoppades på”, säger Peter Abelsson.
Sport • Publicerad 18 december 2009
Foto: 
Hotellanläggningen Papillon Belvil ska husera TFF:s allsvenska trupp i slutet av februari. Orten är Belek en kuststad vid Medelhavet. Närmaste stad är Antalya.
Hotellanläggningen Papillon Belvil ska husera TFF:s allsvenska trupp i slutet av februari. Orten är Belek en kuststad vid Medelhavet. Närmaste stad är Antalya.Foto: 

TRELLEBORG. Träningslägret för TFF:s A-trupp är nu bokat. Den 21 februari bär det av till Belek, en turkisk ort strax utanför Antalya. På Hotellanläggningen Papillon Belvil kommer TFF att både äta, träna och sova. Tipselittränaren Hannu Sirviö har varit på plats och checkat läget.

– Anläggningen har innepool, gym, rum som är helt okej och en fotbollsplan på hotellområdet. Sedan är maten bra, den passar skandinaviska spelare, berättar Sirviö.

Annons

TFF har varit i den spanska orten Alfas del Pi de senaste tre åren. Att det nu blir Turkiet har en rad olika anledningar.

– Antalya ligger längre söderut så jag inbillar mig att det är bättre väder. Sedan spelar prisläget roll. Anläggningarna i Turkiet är något billigare att bo på, säger Sirviö.

Lite förnyelse skadar inte heller enligt Alf Westerberg.

– Vi har trivts bra i Alfas del Pi men vi har varit där i tre år så det var dags för lite variation, säger TFF:s assisterande tränare.

För mittbacken Peter Abelsson blir det tredje gången gillt. Två gånger tidigare har han varit på träningsläger i Turkiet – då med Malmö FF. När TA-sporten ger Abelsson beskedet att även TFF fastnat för de turkiska anläggningarna skiner han upp.

– Jag tycker det är jättebra med Turkiet. När vi var där med MFF så var det inte så mycket folk och maten var väldigt bra till skillnad från i Spanien. Vädret är bra och planerna var fantastiska. Jag tror det blir ett jättebra val, det var det jag hoppades på.

Träningslägret kommer att pågå mellan den 21 och 28 februari. Upplägget kommer liksom tidigare att följa Tom- och Alf-struktur.

– Vi får en riktig kvalitetsvecka där vi kan öva upp spetskvaliteterna. Sen är det bra att komma iväg och svetsa samman styrkan, säger Westerberg.

Lägret kommer att följas upp av en träningsmatch direkt efter hemkomsten. Den 1 mars möter TFF Nordsjälland. Inget optimalt upplägg enligt Alf Westerberg, men då matchen är Nordsjällands genrep går den inte att flytta på.

Martin Falkenby
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons