Annons

Sörenstam hoppas på Grand Slam nästa år

Efter missen i US Open siktar nu Annika Sörenstam på en Grand Slam nästa år istället. – Jag vet i mitt hjärta att jag gjorde så gott jag kunde, säger hon.
Sport • Publicerad 27 juni 2005

Att Sörenstam inte lyckades att, som första professionella golfspelare någonsin, ta hem ett Grand Slam (vinst i Nabisco, LPGA, US Open och British Open under samma säsong) betyder inte att hon inte kommer att försöka att klara det igen.

– Nej, det är inte omöjligt.

Annons

Tror du fortfarande att du kan göra det?

– Jajamensan. Jag får satsa på att göra det nästa säsong. Envis är jag ju, säger Annika Sörenstam.

– Nu har jag något att jobba på. Det är inte det sämsta.

När plumparna i protokollet – sju bogeys på söndagen – radade upp sig hängde hon med huvudet ute på banan.

Efter tävlingen dolde hon inte sin besvikelse över att ha spelat långt under sin normala klass. Hon slutade på 23:e plats, med 296 slag – nio efter den sensationella totalsegraren, Birdie Kim från Sydkorea, och tolv slag över banans par.

Men hon svarar stoiskt på alla frågor och säger sig vara nöjd med veckan på Cherry Hills Country Club:

– Det kändes faktiskt riktigt bra, och jag spelade ungefär som planerat. Fast jag hade ju inte något flyt för fem öre.

Hon kommer inte med någon bortförklaring till missarna, utan konstaterar bara att bollarna inte gick hennes väg. Alltför många slag hamnade utanför fairway, alltför många puttar ville inte nå ända fram till koppen.

– Vad ska man säga när en boll träffar ett träd och hamnar i bäcken, istället för att studsa tillbaka till banan? Jag gav järnet, men det räckte inte, suckar 34-åringen.

– Jag jobbade verkligen hårt. Luften gick inte ur mig förrän jag missade en kort putt på 15:e hålet på fjärde rundan. Nu är det bara att bita ihop och sikta på nästa tävling.

Annons

Annika Sörenstams stora beundrarskara var trots allt trofast och entusiastisk. Kepsar, golfbollar, programblad och Annika-tröjor räcktes fram mot henne av ivriga händer efter tävlingen – världsettans autograf är lika åtråvärd som någonsin.

– Publiken här var fantastisk. Jag kände ett enormt stöd och mycket kärlek, säger Annika Sörenstam, som efter en kort vila far vidare till New Jersey där nästa tävling äger rum i veckan.

I augusti är det dags för hennes egen turnering, Scandinavian TPC i Barsebäck – och dessförinnan British Open, den tävling där det var tänkt att en vinst skulle ha blivit den fjärde i Sörenstams Grand Slam-svit.

Liselotte Neumann blev nu tävlingens bästa svenska, med en delad 19:e plats och 47480 dollar i prispengar. Hon hade gärna upprepat sin US Open-seger från 1988, och kände viss vittring när hon ett tag ledde den andra dagen. Inför avslutningsrundan låg hon fyra slag efter, men hade behövt fler birdies för att lyckas.

– Visst siktade jag på seger. Jag spelade bra golf, men jag puttade värdelöst, säger hon.

– Fyra slag är ingenting. Det är lätt att ta in det – men det är också lätt att spela bort. (TT)

Gunilla Kinn

Cherry Hills Village, Colorado
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons