Söderslätt kammade noll

Man kan hoppas att fortsättningen blir klart bättre, när det gäller småklubbsfotbollen på Söderslätt, jämfört med premiären under fredagskvällen.
Sport • Publicerad 19 april 2002

Hemma på Höllvikens IP hade publiken stora förväntningar på BK Näset - med Niclas Kindvall och Jonas Wirmola som ex-allsvenska nyförvärv - och även om väl ingen av dessa båda föll helt ur ramen, så blev det till en kännbar premiärförlust, där gästerna i Vintrie IK kunde vinna med 2-1 (1-0). En liten tvekan från annars duktige hemmamålvakten, Fredrik Hedensko, gav Anders Folkesson möjligheten att prick-nicka in bollen till 1-0 för Vintrie och då hade det gått cirka 40 minuter. Niklas Kindvall hade världens chans att bli Söderslättsfotbollens premiärskytt - på den här nivån åtminstone - när han från nära håll rakade bollen strax utanför Vintriemålvakten Niklas Lindbergs vänstra stolprot. Då hade det gått en kvart av matchen. Kindvall hann med flera läckerheter under matchen, där ett par av hans intentioner var mycket nära att friställa lagkompisar och sammantaget kan Näsets supporters vara nöjda med Niclas Kindvalls debut. Jonas Wirmola agerade stopper och även om han inte på något sätt gjorde bort sig, så förstår man att småklubbsspelet kommer att nå ikapp honom betydligt snabbare än lille, kvicke Niclas. - Jag fattar inte att man inte på vår bänk gick in och bytte på mittfältet. Det var ju uppenbart att vi tappade allt där under slutet och det är bedrövligt att förlora så här, var tränaren Göran Holters besvikna kommentar direkt efter matchen. Det var Göran själv som kvitterade till 1-1 på en direktslagen frispark knappa tio minuter in i den andra halvleken och det var Anders Folkesson som blev tvåmålsskytt för Vintrie, när han ett par minuter från slutet konstsparkade in segermålet till 1-2. Oavsett ex-allsvenskar i laget var Frans Svensson, Håkan Rankell och Tom Kellheim kanske de allra nyttigaste i BK Näset i går. Samma siffror för Skanör Skanör hade ingen lätt premiär - borta mot Veberöds AIF men det var ändå nära att man lyckats få en poäng med sig hem. Nu var det inte så att Veberöds 2-1 (0-0) var speciellt orättvist men målen kom sent i matchen, där Skanör/Falsterbo kvitterade på en straffspark med knappa 20 minuter kvar. Då hade hemmalagets Fredrik Andersson gjort 1-0 tio minuter tidigare. Jim Gustavsson kunde sedan avgörat med knappa kvarten kvar. Division 4 Södra Veberöds AIF-Skanör/Falsterbo IF 2-1 (0-0) Mål, VAIF: Fredrik Andersson, Jim Gustavsson, S/F: Marcus Andersson (straff). Bara Goif-Södra Sandby IF 3-2 Lunds SK-SoGK Charlo 3-0 Staffanstorps Gif-Malmö Anadolu BI 2-2 Division 5 Sydvästra B BK Näset-Vintrie IK 1-2 (1-0) Mål, BKN: Göran Holter, VIK: Anders Folkesson. BK Kick-Kosova IF 7-0