Annons

Snöplig förlust för Stavsten

I Lund mot H43 senast visade man det och i går i Ystad visade Stavstens manskap på nytt, att man har i kvalet till elitserien att göra. Efter stor dramatik kunde dock IFK vinna med 30–29 (16–14).
Sport • Publicerad 4 april 2011
Ystads Oliver Andersson gör mål på Michael Andersson i Stavstenmålet. Fahrudin Zaimovic står och tittar på.
Ystads Oliver Andersson gör mål på Michael Andersson i Stavstenmålet. Fahrudin Zaimovic står och tittar på.Foto: 

– Jag sticker gärna ut hakan och Ystad förtjänade faktiskt inte de två poängen.

Det menar Stavstenstränaren Jimmy Nordström efter dramatiken och Jimmy analyserar matchen i stort så här:

Annons

– Det var väldigt jämnt i protokollet nästan hela matchen men vårt spel rycktes hela tiden sönder av utvisningar och jag tycker vi drabbades hårt där. Vi åkte på nio ”tvåminutare” jämfört med Ystads tre och speciellt de under slutminuterna ifrågasätter jag stort. Det måste handla om solklara ”tvåor” i just slutminuterna och det tycker jag alltså inte det handlade om här.

Den utvisning Jimmy mest hänger upp sig på var den som i förlängningen också gjorde att hemmalaget kunde slå in segermålet till 30–29.

– Vid 29–29 och med fyra sekunder kvar väntar alla på att en Ystadspelare ska åka på en utvisning men i stället åker Fahrudin (Zaimovic) ut och i tumultet som sedan uppstår, skjuter en Ystadspelare (Sebastian Rasmusson) bollen i mål och där ”Micke” (Michael Andersson) i målet inte hinner med.

Lagen följdes alltså åt under stora delar av matchen men efter underläge 14–16 i pausen vände Stavsten och ledde som mest vid 17–20 och så sent som vid 26–27. Bäste målskytt för trelleborgarna blev Jesper Partoft med sju mål.

Visserligen endast ett mål på kontot men Andreas Folkstrand var nöjd över att åter kunna vara med efter sin revbensskada.

– Jag kom in efter en kvart efter pausen och ersatte då Johan (Börjesson) och jag spelade väl sammanlagt tio-femton minuter. Jag ville prova på och visserligen gör det fortfarande ont efter skadan men det är mycket bättre och nu hoppas jag kunna vara med under resten av kvalserien.

I och med 29–30 visar Stavsten alltså att man har i kvalet att göra och även om chansen kanske inte är så stor att fixa en plats i elitserien nästa säsong, så finns chansen definitivt kvar. Lagen har endast spelat tre av tio kvalmatcher och i nästa omgång väntar Önnered hemma på onsdag. Inför den matchen leder H43 kvalserien med sex poäng och före trion Hammarby, Kristianstad och IFK Ystad med fyra. Tre lag går till elitserien.

– Johan Börjesson och Alexander Hansen tycker jag ska ett extra plus för sina insatser, avrundar Jimmy Nordström sin analys.

Nicolinn Nilsson
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons