Annons

Snart färdigpusslat för TFF

TFF-träningen i går genomfördes i blåsigt väder och nästan "kallt för årstiden" på Anderslövs fina konstgräsplan. Vädret hindrade dock inte de båda testspelarna, Christian Hemberg och Marco Kotilainen från att göra bra ifrån sig.
Sport • Publicerad 10 januari 2007
Marco Kotilainen kommer närmast från ett år i spanska Real Betis och även han gjorde ett gott intryck på TFF-tränarna.
Marco Kotilainen kommer närmast från ett år i spanska Real Betis och även han gjorde ett gott intryck på TFF-tränarna.Foto: 
Christian Hemberg, med stor allsvensk rutin från Örgryte, fann sig snabbt tillrätta i TFF-gänget. Här ses han under gårdagsträningen tillsammans med Magnus Andersson, till höger och Toni Bahtiri närmast till vänster samt Dennis Melander. @08 Bildbyline:Bild: Anette Sjöstrand
Christian Hemberg, med stor allsvensk rutin från Örgryte, fann sig snabbt tillrätta i TFF-gänget. Här ses han under gårdagsträningen tillsammans med Magnus Andersson, till höger och Toni Bahtiri närmast till vänster samt Dennis Melander. @08 Bildbyline:Bild: Anette SjöstrandFoto:  

– Det blåser ju nästan lika mycket i Göteborg, så man är van, menar Marco, när blåshålet i Anderslöv kommer på tal.

Både han och Christian verkade trivas direkt och båda visade också på kvaliteter som man inte alltid vant sig vid, när det gäller just testspelare i TFF.

Annons

Bägge har ett rappt steg och ett bra tillslag på bollen och i Christians fall handlar det dessutom om rejäl allsvensk rutin.

– Spelade ju i allsvenskan med Öis under några säsonger och då gick det bra och jag fick mycket speltid. Sedan fick jag problem med skador, förklarar Christian efteråt. 90-talet allsvenska matcher och 20 mål inger respekt men samtidigt har Christian inte spelat mycket de senaste säsongerna:

– Nej, efter skadorna – i ett knä och i ena ljumsken – fick jag problem att ta en plats. Jag var inte helt skadefri under nästan ett och ett halvt år.

2001 gjorde han sin bästa säsong hittills och då var han bara 20 år. Det gav också uppmärksamhet:

– Jag fick göra två vinterlandskamper inomhus då mot Färöarna och Finland.

Hans första intryck efter mötet med TFF låter så här:

– Det kändes OK under träningspasset, även om jag väl känner mig lite ringrostig. Lite svårt med tajmingen emellanåt. TFF verkar jätteintressant och det är ett gott gäng att komma till.

Innan bastubadet nämner Christian också lite om senaste året när han varit klubblös:

– Jag är först och främst helt skadefri och det har gjort att jag tränat mycket på egen hand. Tränat med en och annan mindre klubb hemma i Göteborg men inget allvarligt menat förrän nu. Christian Hemberg är kontraktslös och samma gäller Marco Kotilainen. Marco – som närmast kommer från ett år i Spanien men som i grunden är fostrad i Gunnilse. Den klubb som Jonas Brorsson tillhörde under ett par säsonger på 80-talet.

– Jag fick kontrakt med Real Betis för ett år sedan och spelade i B-laget men fick träna med A-laget ibland, inleder Marco efter TFF-premiären i Anderslöv.

Annons

Han berättar vidare, att Real Betis bytte president under sommaren, när han var hemma och det innebar "kicken", när han kom tillbaka:

– Ja, han såg till att göra sig av med mig direkt men jag hade kontrakt hösten ut.

Väl hemkommen gjorde Marco ett par träningspass med MFF i november men ser den allsvenska chansen i TFF:

– Man kan ju alltid hoppas! Väldigt fin sammanhållning och ett lätt gäng att komma in i här.

Han var nöjd med träningsinsatsen och ser fram emot en fortsättning.

– Det är sagt att Christian och jag stannar veckan ut, sedan får vi se, menar Marco.

Efteråt märktes det också, att både Conny Karlsson och Benny Mårtensson var ganska nöjda med vad de sett:

– Ja, det såg intressant ut och det är möjligt vi testar dem en vecka till, menar Conny och Benny nickar instämmande.

När det gäller Christian vet båda om hans förutsättningar i grunden men är, så klart, lite osäkra på var han står i nuläget.

– Ja, man vill ju gärna stämma av och se vilken fysisk status han har, menar Conny. I övrigt verkar det mesta gå efter planerna i TFF så här års.

Annons

– Ja, även om vi väl hade velat ha truppen helt klar vid det här laget. Samtidigt är det kanske bra, att vi skyndar långsamt, menar Conny vidare.

Nye Magnus Andersson, från Halmstads BK, ser pigg ut och hans gamla skador verkar inte alls hämma honom. Korsbandsskador hos fotbollsspelare är inte ovanliga men i Magnus fall handlar det om en i varje knä!

Hasan Cetinkaya – som ju också är ny i TFF – har fortfarande lite problem med sina ljumskar. Tränade därför på egen hand i går men är snart tillbaka i full träning.

– Redan i slutet av denna vecka, hoppas jag, säger Hasan.

Till Magnus och Hasan ska också läggas målvakten Christian Fegler, från Mjällby. Och till denna trio kan ju också Axel Kjäll läggas – som kom ny från Örebro inför fjoråret men som gick skadad hela säsongen.

Enligt den innersta TFF-kretsen behövs ytterligare en forward och en yttermittfältare.

Om några dagar kan pusslet vara färdiglagt – om Christian Hemberg och Marco Kotilainen funnit slutlig nåd hos Conny Karlsson & Co.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons