Annons

Snabba ryck för Palmstadens nya innebandydamer

Palmstaden var ute i sista sekunden. Det gjorde ingenting alls. På tre dagar lyckades klubben rekrytera 15 nya innebandytjejer.
Sport • Publicerad 14 maj 2010

Palmstaden var ute i sista sekunden. Det gjorde ingenting alls. På tre dagar lyckades klubben rekrytera 15 nya innebandytjejer.

– Nu blir Palmstaden en klubb för alla, säger ordföranden Lessly Sommer.

Annons

På torsdagen röstade Palmstadens styrelse ja till ett nytt damlag i klubben.

Laget kommer att fungera som en farmarklubb till Palmstadens A-lag och spela i division tre. Tanken är att laget ska passa alla som inte vill elitsatsa.

– Just nu består laget av tjejer mellan 19 och 31 år. Det blir ett stort spann men vi vill vara en klubb för alla. Från de yngre som vill in i damlaget till de som vill tillbaka från barnafödande eller studier, säger Lessly Sommer.

Det var efter informationsmötet som TA-sporten skrev om i tisdags som anmälningarna började trilla in.

– Efter artikeln och mötet så har det kommit in intresserade från oväntat håll. Från byar utanför Trelleborg, från Vellinge och Höllviken, säger Palmstadens ordförande.

Tanken är att laget ska börja träna i augusti. Då ska alla bitar ha fallit på plats.

– Vi ska få klart med en fullständig ledarstab under sommaren. Sedan hoppas vi att vi får ännu fler spelare om vi sköter det rätt, säger Lessly Sommer.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons