Annons

Smygehuk vann seriefinalen

Seriefinalen mellan ÖT Smygehuk och Sjöbo blev till en riktigt, riktigt bra division femmatch och hemmalaget vann fullt rättvist. Niklas Mattsson nickade in segermålet med 25 minuter kvar. 1–0 (0–0) slutade matchen.
Sport • Publicerad 27 augusti 2010

TRELLEBORG. – Speciellt första halvlek handlade det bara om oss och om en fantastiskt bra match för att vara division fem men sammantaget gjorde hela vårt lag en fantastisk match.

Så inleder lagledaren, Mathias Jönsson, matchanalysen efteråt och han är otroligt imponerad över hur man fullständigt tog udden av serieledarna.

Annons

– Ja, vi tog bort dem helt och jag har inte sett en sådan tändning tidigare och vi borde nog spela seriefinal varje omgång.

Segermålet kom alltså när 25 minuter återstod och det var en frispark som borgade för målet. Nye och duktige, Gustav Lindqvist från IFK, slog en frispark in mot mål och där nådde stoppern Niklas Mattsson högst och nickade in bollen. Ett bra bevis på Smygehuks dominans var Sjöbos första avslut på mål, som kom med nio minuter kvar!

I och med segern ligger Smygehuk endast två poäng efter Sjöbo och en spännande höstavslutning väntar. Restprogrammet ser ut så här, där Sven-Gunnar Mobergs Skivarp mycket väl kan avgöra – man möter de båda topplagen hemma på svårspelade Möllevallen:

• Smygehuk: Hammanehög, Skivarp, Simrishamn, Sövestad, IFK Ystad

• Sjöbo: Skivarp, Sövestad, Anderslöv, Blentarp, Behar

I den sydvästra femman spelade BK Näset borta mot BK Kick och det blev en stabil seger för tränaren Agim Sopis gäng. 7–0 (2–0) slutade matchen och enligt Agim var det mest spel mot ett mål i hela andra halvlek.

– Hade vi inte slarvat och missat en massa frilägen – ja, då kunde det ha blivit både tio och tolv mål för vår del.

Segern innebär att BK Näset i nuläget – med en match mer spelad – leder med fyra poäng ned till Bunkeflo FF. Skabersjö hjälpte BK Näset häromdagen genom att besegra just Bunkeflo FF med 4–3.

– Blerim Guxhufi har fått ett erbjudande från Makedonien och har åkt hem för att spela där och i hans ställe har vi gjort klart med Markus Eskilsson – med stor erfarenhet från Hällvikens Gif i division två. Vi har dessutom fått tillbaka Johan Kristoffersson – som spelat fotboll på högsta nivå i Australien de senaste åren, informerar Agim Sopi.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons