Smygehuk svek Anderslöv

”Motivation slår klass” – ja, det är en sliten klyscha men i lördags stämde det in på matchen Smygehuk–IFK Ystad. De redan klara seriesegrarna orkade inte tända till utan Ystad vann med 3–0 (1–0).
Sport • Publicerad 4 oktober 2010

SMYGEHAMN. Förlusten betydde alltså ingenting för hemmaspelarna men oj, vad den satte sina spår i Anderslöv. I Smyge dröjde det endast sju minuter, innan gästerna tog ledningen. Målvakten Anders Olsson blev lämnad ensam med Sylvester Karlsson – som kom fram på vänsterkanten och gjorde alltså 0–1. Fem minuter senare träffades Anders ena stolpe och när Sebastian Lindahl i momentet efter missade ensam med Ystadmålvakten – ja, då förstod man att skärpan och koncentrationen bland hemmaspelare var ”si så där”.

0–1 i pausen blev senare till klara 0–3 och därmed räddade IFK Ystad kvalplatsen – tillsammans med Sjöbo och där alltså Anderslövs Boik snuvades.

– Våra motståndare var betydligt mer taggade än vi och när de gjorde 0–2 i början av andra halvlek – ja, då fanns inte den rätta motivationen att vända matchen, erkände Smygetränaren, Benny Mårtensson.

Anderslöv hade inga problem att fixa den nödvändiga segern hemma mot jumbolaget Sövestad och 4–0 i pausen hade Dan Nilsson och Andreas Ohlsson ordnat som tvåmålsskyttar. Björn Niklasson pangade helt fri bollen upp i nättaket i början av andra halvlek och årets målskytte för Boik avslutades av Kim Eriksson.

Lite deppigt på åskådarbänkarna under slutet och när 0–3 rapporterades från Smygehamn men tränaren, Paul Björk, träffar väl ganska mitt i prick, när han konstaterar följande:

– Vi tappade inte kvalplatsen i denna sista omgång utan det gjorde vi i mindre bra matcher tidigare under säsongen. Trots kvalmissen har vi gjort en bra säsong och jag är nöjd.

Behar hade att ta emot Sjöbo på Albäck och det blev väl lite som i Smyge – men tvärtom. Här hade Sjöbo absolut inget att spela för som redan klart kvallag, medan Behar var tvingade att vinna. Åtminstone före avspark men med facit i hand hade Behar klarat sig kvar även vid förlust. Värsta konkurrenten förlorade nämligen hemma mot Liga 06.

Oavsett; Beharspelarna ska ha alla heder av sin egen insats och segern skrevs till hela 5–0 (2–0) efter bland annat två mål av Ensar Zejnilovic.