Annons

Smedberg stannar i Ljungskile

Martin Smedberg nobbar locktoner från allsvenska klubbar. Han stannar i Ljungskile. "Jag trodde Martin hade högre ambitioner", säger Lasse Larsson.
Sport • Publicerad 9 november 2006

Två tilltänkta nyförvärv har inom loppet av en vecka tackat nej till spel i TFF. Hans Mattisson bestämde sig för fortsatt spel i Halmstad och Martin Smedberg följer det exemplet och stannar i Ljungskile.

– Ett tufft beslut men jag hoppas att det är rätt. Jag känner mig hemma i Ljungskile, det har gått bra för mig här och klubben satsar mot allsvenskan, säger Martin Smedberg.

Annons

22-åringen, som under säsongen varit utlånad från IFK Göteborg till just Ljungskile, jagades av flera klubbar, däribland Gais och TFF.

– Jag träffade Gais ett par gånger, men det klaffade inte riktigt. Trelleborg kommer säkerligen slåss i botten av allsvenskan, några ekonomiska diskussioner hann vi aldrig föra i och med att jag valde Ljungskile. Kontraktet är på ett år med möjlighet till förlängning.

– Jag vet vad jag har i Ljungskile och valde tryggheten. Jag har nära familj och vänner. Man kan tycka att jag inte vågar chansa, men jag vill visa att jag håller den klass som jag höll i år. Går vi inte upp hoppas jag att intresset för mig är kvar, om ett år är jag 23 och jag vill spela på en högre nivå.

TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson satte hopp till att Smedberg skulle lockas av allsvenskt spel.

– Jag är väldigt förvånad att han valde Ljungskile. Jag trodde Martin hade högre ambitioner.

Hur ser du på att ni misslyckats att värva Mattisson och Smedberg?

– Båda hade passat in här och vi har gjort vad vi har kunnat. Men Mattisson valde ekonomin och Smedberg ville inte flytta.

Kandidaterna som direkt kan gå in och lyfta laget till en högre nivå har minskat drastiskt.

– Vi får börja leta igen. Vi får gå igenom de andra klubbarnas trupper och se vilka som kan vara aktuella för vår del.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons