Annons

Smärtor har hållit kaptenen på bänken

Smärtor i en bukmuskel har tvingat Linus Malmqvist att sitta på bänken när TFF tränat i veckan. Smärtan väcker inga ljuva minnen. "Det påminner om hur det kändes för tre år sedan, den gången var jag borta ett helt år."
Sport • Publicerad 30 juni 2007
Linus Malmqvist har sett veckans träningar från sidan. Han hoppas vara fit for fight till när AIK väntar på Råsunda på tisdag.BILD: Albin Brönmark
Linus Malmqvist har sett veckans träningar från sidan. Han hoppas vara fit for fight till när AIK väntar på Råsunda på tisdag.BILD: Albin BrönmarkFoto: 

Linus Malmqvist hade riktigt ont efter matchen mot HIF i måndags och fick då en kortisonspruta av läkaren och tillika TFF-ordföranden Per-Anders Abrahamsson.

Därefter beordrades TFF:s lagkapten fyra dagar i stillhet.

Annons

Hösten 2004 och våren 2005 var det just en krånglande bukmuskel som höll Linus Malmqvist borta från spel.

Så långvarigt ska det inte bli den här gången.

– Jag är optimistisk, det känns bra nu och jag räknar gå för fullt på lördag, säger 26-årige Linus Malmqvist när han bevittnar fredags-träningen. Mittbacken har bara missat en allsvensk match under året: hemmamatchen mot Gefle då han var avstängd.

Däremot har TFF:s fyrbackslinje sällan var den samma från en match till en annan.

– Vi har haft förvånansvärt mycket skador, men de som kommit in har varit jätteduktiga. Ändå är det nog alltid en fördel om man kan ha samma spelare i match efter match.

Malmqvist tycker att laget släppt in för många enkla mål.

– Svårt att säga vad det beror på. Ofta har det varit många små misstag hela vägen. Det gäller att bli mer noggrann i allt man gör. Vi har många omgångar kvar att bättra på det.

Förra året var det Malmqvist och Yousef Fakhro som utgjorde en stabil enhet i mittförsvaret. För Fakhro har det bara blivit fyra allsvenska matcher i år, och det dröjer ett tag till innan han kan vara tillbaka.

– Han fick en spruta i måndags och har haft en lugn vecka sedan dess. Baksidor är ett förbannat gissel, ju högre upp desto svårare är det, säger sjukgymnasten Peter Andersson.

För Fakhro har våren varit tung. Förhoppningar har följts av nya bakslag.

Annons

– Det har varit mentalt jobbigt, men nu känns det ändå bättre än på länge. Jag hoppas trappa upp träningen igen på måndag, säger han.

På tisdag väntar AIK på Råsunda.

– Vi har en del skavanker i laget, bra därför att vi har några dagar till på oss, säger tränaren Conny Karlsson.

Björn Gustavsson

a TFF:s skadelista

Fredrik Persson: korsbandsopererad i knät. Borta resten av säsongen

Fredrik Jensen: korsbandsopererad i knät. Borta resten av säsongen

Axel Kjäll: bristning i baksidan av låret. Långt i från allsvensk form

Yousef Fakhro: baksida lår. Rehabtränar, oklart när han är redo för match

Linus Malm-qvist: smärtor i bukmuskel. Räknar med att gå för fullt på träningen i dag

Annons

Mikael Bengtsson: lårkaka från matchen mot HIF. Beräknas vara spelklar till matchen mot AIK på tisdag

Michael Mensah: känningar i en magmuskel. Har vilat i veckan och beräknas vara tillbaka till AIK-matchen

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons