Smakstart för innebandyn

Palmstaden/Trelleborg Idrottsklubb, ja kortare klubbnamn än så kom de aldrig på, gjorde sin första seriematch sedan sammanslagningen i maj. Det blev succé direkt men segern satt hårt inne.
Sport • Publicerad 26 september 2002

Spelarna sprang in i Söderslättshallen i klubbarnas gamla spelardräkter, varannan grönklädd, varannan rödklädd. De tog av sig de gamla tröjorna och under bar de de nya helsvarta. Mot Oxie var spelet inledningsvis mycket bra och den nya föreningens första mål gjordes av matchens bästa spelare - Zoran Kitanoski. Han snurrade bort två Oxiespelare innan han slog till, snabbt och välriktat innanför målvaktens bortre stolpe. Snyggare än så kan det inte göras. Då stod uret på 5,32. Halvannan minut senare tog Fredrik Andersson bollen från siste försvararen och slog in en backhand till 2-0. Palmstaden dominerade spelet i första perioden, framför allt med förstakedjans Zoran Kitanoski, Fredrik Andersson och Ulf Hansson som visade upp en en snabb och konstruktiv innebandy. Innan periodsignalen ljöd hann hemmalaget göra fyra mål. Men på grund av slarv i försvarsspelet kunde Oxie göra två mål, det sista endast en sekund före paus. Andra perioden kan vi glömma. Robin Liljegren ökade visserligen på ledningen och då trodde alla på en säker hemmavinst. Oxie kom dock igen och reducerade två gånger om. Sista perioden började mycket trevande. Oxie missade ett gyllene kvitteringsläge men fick utdelning efter 4,56. Sekunderna senare sköt Andreas Plym i stolpens insida och bollen gick längs med mållinjen. Palmstaden jagade ledningsmål, men mest genom individuella attacker som lätt stoppades och ledde till farliga kontringslägen. I mitten av perioden visades Palmstadens Morgan Göransson ut. Oxie lyckades aldrig skapa något farligt och istället kom hemmaspelarna tillbaka. Med drygt fyra minuter kvar skapades många klara chanser framför Oxies mål. Palmstaden hade tre fyra klara lägen innan Joon Berggren kunde slå in en retur efter 16,10. Halvminuten senare hade Oxie ett ribbskott men matchen punkterades av Andreas Sjöstedt som assisterad av Ulf Hansson sköt in bollen från nära håll till 7-5. Bäst i hemmalaget var Zoran Kitanoski men även Joon Berggren ska ha plus för sitt lite aviga spelsätt.