Småklubbslagen börjar ta form

Med sex veckor kvar till seriepremiären kan man här och där skönja ett spel som kommer att leda till poäng framöver. Anderslövs spel i mötet med division fem-laget Eriksfält passar i kategorin "värmande"!
Sport • Publicerad 6 mars 2005
Helgen präglades av flera välspelade träningsmatcher och på Köpingeplanen mötte Ymor Oxie. Här är det Ymors Kaj Nurmi som tar för sig i den andra halvleken. Då kunde Oxie avgöra till 4-3 efter 2-2 i pausen.
Helgen präglades av flera välspelade träningsmatcher och på Köpingeplanen mötte Ymor Oxie. Här är det Ymors Kaj Nurmi som tar för sig i den andra halvleken. Då kunde Oxie avgöra till 4-3 efter 2-2 i pausen.Foto: 

Trots ovädret de senaste veckorna är träningsplanerna förvånansvärt bra och här ska, så klart, personalen ha en stor eloge. Detta gäller då inte bara konstgräset i Anderslöv utan även samtliga användbara grusplaner.

Samtliga matcher spelades i lördags och på Köpingeplanen mötte Ymor Oxie i en målrik match. Efter 2– 2 i pausen vann Oxie med 4– 3. Ymors målskyttar var Rickard Andersson, Andreas Möller och Sebastian Christensson. Andreas är ny från Svedala och Sebastian kommer från IFK. Från Svedala kommer även målvakten Johan Jönsson.

Någon timme tidigare spelade Gylle mot Barrikaden på samma plan och även här blev det uddamålsförlust för hemmalaget.

– Barrikaden vann med 2– 1 efter ledning med 1– 0 i pausen men jag är ganska nöjd. "Zäta" gjorde ett fint inhopp och stod också för vårt mål, meddelar tränaren, Roger Parmstrand.

Roger menar Björn Zejnilagic som nu återvänt till Gylle efter några säsonger med Tre Lyktor och visst kommer Björns rutin och målfarlighet att betyda mycket. På planen fanns även rutinerade Ola Karlsson, från Östra Torp och Niklas Mattsson, från samma klubb.

– Niklas har speltillstånd för denna matchen men vi vet inte hur det blir med hans övergång, menar lagledaren, Peter Kronström. I Anderslöv mötte alltså Boik Eriksfälts FF och här blev det visserligen mållöst men det fanns mycket för Boik-tränaren, Ulf Pålsson, att glädjas över:

– Ja, jag tycker det ser hyfsat bra ut och vi har också gott om folk på träningspassen.

På planen fanns en och annan ny Boikare, där Henrik Hansson kommer från Östra Torp och Thomas Sramek från Ymor. Därifrån kommer även Fredrik Härstedt men har gjort en vända tidigare i Boik. Målvakten Joakim Ekström kommer från Kvarnby - i samma serie men är ännu inte spelklar. Spelklar är däremot Rabi Kanaan som kommer från Ope i Östersund och han är tänkt som en i anfallet.

I den andra halvleken bytte Ulf ganska friskt och in kom då unge och mycket lovande, 15-åringen Erik Gunnarsson. Erik är minst lika lovande i handboll men visade under inhoppet på breda fotbollskunskaper. Han var också ytterst nära att avgöra matchen med en nicka under slutminuterna.

I Smygehamn möttes Östra Torp och Stavsten och här såg det också länge ut som om matchen skulle sluta mållöst men med fem minuter kvar gjorde Torp 1– 0 genom Mattias Herrström. Sedan följde även 2– 0 och 3– 0, där Martin Jönsson, från Gislöv och Martin Rengbo, på straff, fastställde resultatet.

– Det är inget att hänga upp sig på att vi släppte in tre mål på slutet. I stort är vi nöjda med matchen, menar Alex Nilsson i Stavstensledningen.

IFK spelade i Malmö mot Olympic och vann med klara 3– 0 (0– 0) och efter första halvlekens ställningskrig vann IFK på klart bättre kondition i den andra. Stefan Takac inledde med ett straffmål och Magnus Malmberg och Filip Zahn kompletterade som målskyttar.

Övriga träningsmatcher slutade så här: Skanör/Falsterbo– Flagg 1– 2 (1– 1), Vellinge– Bara 2– 2 (1– 1), Västra Ingelstad– Kyrkheddinge 3– 2 (1– 0), Pelister– Håkanstorp 5– 0 (2– 0), Skegrie– Lilla Beddinge 1– 2 (1– 1), Klagstorp– Behar 8– 2 (5– 0), Skansen– Holmeja 0– 6 (0– 2).

FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.