Annons

Småklubbarna behöver vila

Visst är det väl så att småklubbsspelarna har att se upp till elitspelarna och i möjligaste mån ta efter men det borde väl finnas gränser.
Sport • Publicerad 26 juni 2008
Foto: 

Småklubbarna har tidigare om åren alltid slutat i slutet av juni, även om en och annan eftersläntrare till match kanske spelats första eller andra dagen i juli. I år spelas division sexfotboll så sent som den 5 juli!

Det är bara att hoppas att Skåneboll nästa år återgår till vila för småklubbsspelarna när juni är avklarad. Alla behöver vila under minst hela juli!

Annons

Våromgången harbjudit på massor av mål och en hel del fin småklubbsfotboll. En av de bästa gäller seriefinalen i division sex i går och som finns omskriven här bredvid.

Tittar man på de olika serietabellerna blir resonemanget det här:

ºDivision tre:Här har Stavsten/Ymor imponerat med både välspel och många inhåvade poäng. Första förlusten kom i nionde omgången!

Ingen i IFK är säkert nöjd så här långt. Skulle man dessutom förlora i Hässleholm i morgon - ja, då inleder man höstspelet i rejäl uppförsbacke.

ºDivision fyra:Åt Pelisters prestation så här långt är det bara att lyfta på hatten. Imponerande som nykomling!

Vellinges nytänkande med ett stort ungdomligt inslag gör, att man där får vara nöjda med att klara sig kvar. Inledningen var dock formidabel!

Hela BK Näset har farit illa under våren och det är först nu som allt börjar släppa. Det gör att allt talar för en stadig uppryckning framöver.

ºDivision fem: Här härjar Skanör/Falsterbo och Anderslöv i vars en serie. Båda kommer med alla sannolikhet hamna i mittenskiktet av respektive tabell.

ºDivision sex: Här vimlar det av Söderslättslag och här finns också ende lokale serieledaren så här långt.

Östra Torp är också favorit i förlängningen och inget talar emot. Mot värste rivalen Västra Ingelstad har man tagit fyra poäng!

Annons

ºDivision sju:Behar har stora möjligheter att omgående återvända till division sex. För både Gylle och Klagstorp gäller i första hand fullt lag inför matcherna!

Några julimatcher att bevaka - ja, visst men ordinarie småklubbsredaktör sällar sig till gemene semesterfirare efter helgens matcher.

Som nästan alltid gäller den grekiska arkipelagen och det är väl ett av få ställen i Europa, där man för tillfället har anledning att vara stolt...

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons