Annons

SM-silver till Patrik Carlsson

Patrik Carlsson var medaljfavorit i torsdags, då missade han bronset med några futtiga hundradelar. I går trodde inte ens Patrik på sig själv - då blev det silver. - Jag hade inga större förhoppningar på medalj eftersom jag de senaste åren bara tävlat på klubbmästerskap i grenen. Men det gick vägen, säger Patrik.
Sport • Publicerad 23 augusti 2002

Snabbpistolen var utbytt mot en sportpistol under den andra dagen av sportskytte-SM. Därmed hade Patrik Carlsson, Sjöormens Pistolklubb, betydligt sämre chanser till en framskjuten placering. Men trots en dålig start hade Patrik tätkänning och efter de första 30 skotten, som utgjordes av precisionsskjutning, låg han på delad förstaplats. - Då kändes det mycket bra. Men sedan, vid duellskjutningen, blev det bara 286 av 300 möjliga poäng och jag kan betydligt bättre än så. Totala 578 poäng innebar särskjutning mot Johnny Schödin, Njurunda. De två var bara två poäng efter segraren Anders Bonander, Hjorten. - När särskjutningen började tänkte jag att nu hade jag säkrat en medalj och det var bara att göra så gott jag kan. Men visst var jag nervös. Ju mindre man tävlar i en gren ju mer osäker blir man när det börjar hetta till. Men jag kunde hålla nerverna under kontroll under särskjutningen. Med serien 48-49-48 för 145 poäng var Patrik Carlsson tre poäng bättre än Johnny Schödin och silvret var bärgat. - Det är alltid roligt när det klingar medalj, speciellt efter torsdagens försmädliga miss, säger Patrik Carlsson som trots fredagens medalj inte riktigt kunnat släppa bronsmissen i snabbpistol då han avlossade ett skott aningen för sent och därmed var borta. Mer glädjande var gårdagens silver. För Patriks del fortsätter SM-tävlingarna med grovpistol under lördagen. - I och med fredagens skytte har jag fått blodad tand, men jag har låga förhoppningar. Jag tränar aldrig grovpistol så om jag har en bra skjutning kan jag komma bland de femton bästa. Vid söndagens standardpistolskytte lär det gå bättre. Patrik Carlsson har ett SM-guld i bagaget, men tävlar numera sällan i disciplinen.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons