Annons

SM-silver till Magnus Carlsson

Magnus Carlsson har en fin vana att skjuta hem en medalj från SM. Årets mästerskap var inget undantag. "Jag är jättenöjd", säger han.
Sport • Publicerad 24 juli 2006
Magnus Carlsson SM-tvåa i compound. @08 Bildbyline:Bild: Mårten Svemark
Magnus Carlsson SM-tvåa i compound. @08 Bildbyline:Bild: Mårten SvemarkFoto: 

Trelleborgs Bågskytteklubb har mängder av mängder av mästerskapsmedaljer de senaste åren. En av de flitigaste att bärga medaljer är compoundskytten Magnus Carlsson.

Magnus, som nyligen blev sexa på en Grand Prix-tävling i högsta internationella konkurrens, visade i Motala att formtoppen sitter i.

Annons

– Jag sköt jättebra hela helgen. Det bara i guldfinalen som jag sköt dåligt, men i och med att vi började skjuta klockan nio och inte var färdiga förrän klockan tre, så får man ofta någon svacka. Och det är bättre den kommer sent i elimineringen.

Magnus skytte gick som en klocka fram till finalen. I kvartsfinalen besegrade han landslagskollegan Anders Malm, Kil. Trelleborgaren hade 117 poäng av 120 möjliga mot värmlänningens 115. Men inför de sista tre pilarna låg skyttarna lika. Tre tior av Magnus innebar semifinalplats.

I semifinalskjutningen mot Niklas Willman, Karlstad, behövde Magnus en tiopoängare för en finalplats när han sköt iväg sista pilen. Den satt mitt i prick.

Finalen mot Fredrik Linblad, Gripen, höll inte samma standard. Skåningarna låg lika med tre pilar kvar, men medan Magnus Carlsson sköt 8-10-9 satte Fredrik Linblad 10-9-9.

I september väntar EM i Aten för Magnus Carlsson som får med sig Anders Malm och världsettan Morgan Lundin som sköt bort sig i ett tidigt skede på SM.

– Tanken på EM har funnits där hela tiden, men det är skönt att det är klart. Det ska bli jäkligt kul och jag känner att jag är bättre än tidigare. Jag kommer bättre förberedd rent mentalt och är riktigt laddad. Söndagens silver var Magnus Carlssons fjärde (två guld, ett silver, ett brons) på de sex senaste ute-SM.

– Jag känner att jag utvecklas hela tiden och poängen blir högre.

Trelleborgs Bågskytteklubb fick även med sig ett SM-brons. Caroline Patic blev trea i compoundklassen efter en klar seger i bronsmatchen.

Däremot lyckades inte Glenn Linsjö få till det på SM. Fristilsskytten blev utslagen redan i 16-delsfinalen.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons