SM-silver till Lillhagen

I helgen arrangerades ponny-SM i Vetlanda och det blev till en och annan framgång för olika Söderslättsekipage.
Sport • Publicerad 11 augusti 2009

TRELLEBORG. Allra bäst gick det för Lillhagens Agnes Bergqvist – som red hem ett SM-silver på Coral Springs i D-ponnyklassen. Här kom klubbkompisen Alma Björklund sexa på Some Man For One Man. Utanför de sex främsta men ändå placerade blev även Frida Mårtensson på The Minestral och Michelle Wallentin på Britze och båda tjejerna tävlar för Vellinge Hästsportförening.

I B-ponnyklassen kämpade Sydslättens Elsa Carle på allra bästa sätt tillsammans med Grey Bay och ekipaget höll sig i topp under alla tre omgångarna. I finalen blev det ett enkelt nedslag och därmed slutade Elsa fyra i klassen.

I samma klass placerade sig även Jackie Georgsson på Owen Ro och Viggo Björklund på Another Razcal. Jackie tävlar för Vellinge Hästsportförening och Viggo för Lillhagen.

Även consolation-klasserna eller tröstklasserna för ryttare som inte gått till SM-final innehöll ryttare från Söderslätt i toppskiktet av resultatlistorna. Frida Mårtensson på Destemona kom trea och Stephanie Nord på Copper Caramel kom sexa i C-ponnyklassen här och båda tävlar för Vellinge. I D-ponnyklassen vann Lillhagens Anna Björklund på Elvia.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.