Annons

SM-silver på nytt pers för Adam Olsson

Andra JSM-dagen blev avsevärt bättre än den första för TSS i Eriksdalsbadet i Stockholm. 18-årige Adam Olsson tog silver på 1500 meter fritt på nya personrekordet 15.43,22.
Sport • Publicerad 3 februari 2007

– Jag är nöjd ändå, konstaterade Adam Olsson efteråt.

När TSS:aren säger ändå syftar han på att guldet inte var så väldans långt borta.

Annons

Christoffer Wallin vann nu som så mången gång tidigare. Den här gången var segermarginalen knappt 4,5 sekunder.

– Ett tag trodde jag att jag skulle orka ta honom. Han är inte omöjlig att slå. Lite mer träning så... Marginalerna bakåt var hur trygga som helst. Martin Birgersson, Sjöbo tog brons och var över tolv sekunder efter Adam.

Tränaren Sven-Bertil "Bebbe" Mattsson firade klubbens första JSM-medalj för det här mästerskapet med en lättöl i hotellbaren.

– Mycket bra, betygsatte TSS-tränaren.

– Loppet gick väldigt fort i början och Adam gjorde ett rejält pers med 8.18 på 800. Sedan tappade han lite, men var nästan uppe Wallin på slutet.

Adam Olsson har mängder av JSM-silver i sin prissamling. Guldet saknas ännu och lär nog inte komma i helgen heller, men medaljförhoppningar finns, både på 400 meter medley och 400 meter fritt.

– Adam har fortfarande många kvaliteter att utveckla. Tekniskt finns det att förbättra, poängterar "Bebbe". Fredagens stora överraskning i TSS-truppen var Martin Söderström som gick till final med tredje bästa tid på 100 meter medley.

Han kom till JSM med ett personbästa på 1.05,5. I försöken sänkte han det till 59,7 och i semifinalen till 59,13.

– Det här är helt nytt för honom, men han är en tävlingsmänniska. Finalen i dag blir tajt, siar Mattsson.

I dag kommer också Pontus Ericsson att hoppa i på paradgrenen 400 fritt.

– Gör Pontus det han kan kommer ingen att kunna rubba honom, säger Sven-Bertil Mattsson.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons