GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SM i hoppning till Falsterbo

På onsdagen blev det klart att Falsterbo får arrangera årets SM i hoppning. Svenska mästerskapet ska avgöras 11-16 augusti för alla ålderskategorier.
Tävlingsområdet för Falsterbo Horse Show, där det nu blir SM.
Tävlingsområdet för Falsterbo Horse Show, där det nu blir SM.
Foto: Andreas Hillergren

För en vecka sedan stod det klart att årets Falsterbo Horse Show fick ställas in. Men det blir hopptävlingar i Falsterbo i sommar i alla fall, då Svenska Ridsportförbundet nu tilldelat dem årets utomhus-SM.

– Vi vill göra något för sporten med den situation som alla ryttare, ägare, hästskötare, tränare och fans hamnat i under coronapandemin. Det kommer bli mycket jobb, framförallt med logistikfrågor, men vi är säkra på att vi kan arrangera detta på ett bra och säkert sätt, säger Jana Wannius, ordförande för Falsterbo Horse Show, i ett pressmeddelande.

Utomhus-SM i hoppning kommer att arrangeras som två separata arrangemang på två olika delar av det stora evenemangsområdet i Falsterbo. På den ena delen ska seniorer, young riders och juniorer tävla. På den andra delen avgörs SM för ponny och children.

En förutsättning för att arrangera SM är att myndighetsrestriktionerna under coronapandemin lättar i viss omfattning. SM avgörs eventuellt utan publik och ingen kontakt mellan deltagarna vid de två olika arrangemangen ska förekomma.

SM skulle egentligen ha avgjorts hos Skogslottens Ryttarförening i Norrköping, men de tvingades nyligen ställa in då det var för osäkert att etablera en ny tävlingsplats under rådande coronapandemin.

Läs mer