Annons

Slutskjutet för Magnus Carlsson i singelklassen

En nia för mycket blev Magnus Carlssons fall i sextondelsfinalen i EM i franska Vittel. 114–115 mot fransmannen Pierre Julien Deloche innebär en slutlig 20:e plats i singelskjutningen.
Sport • Publicerad 15 maj 2008

– Det var tråkigt. Det är mest slumpen. Jag sköt rätt bra och det gjorde han också. Han kopplade greppet direkt, med en poäng mer redan från start, säger Magnus Carlsson som i gårdagens första omgång besegrade ryssen Maxim Volkov med 112–109.

Den goda formen kanske infann sig för tidigt.

Annons

– Jag har varit lite småstressad. Man vill göra bra ifrån sig och det har gått bra, både i världscupen i Kroatien och på träning. Och här gick det bra på andra grundskjutningsronden där jag sköt tredje bäst av alla. Men det tog slut snabbt, säger Magnus Carlsson. – Placeringen är blygsam, jag hade räknat med lite bättre. Men det är många som vill vinna. Och det avgörs med så få pilar, bara tolv.

Femfaldige världsmästaren Morgan Lundin lyckades bättre. Han är i EM-final där han på lördag möter Dejan Sitar från Slovenien.

Och Magnus Carlsson hoppas på två framträdanden för Lundin under dagen.

Trion Lundin, Carlsson och Anders Malm är tredjeseedad i lagskjutningen som fortsätter i morgon.

– Vi får se till att ta en medalj där, så att man kommer hem med något i varje fall, säger Magnus Carlsson.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons