Annons

Slutminuterna blev IFK:s fall

Det såg länge ut som att IFK Trelleborg äntligen kunde börja blicka uppåt i tabellen. Men efter onödiga utvisningar och missade frilägen tappade IFK allt och den viktiga bottenmatchen mot IFK Tumba slutade med förlust, 30–27. "Tungt att förlora mot ett mycket sämre lag", sade tränare Dragan Brljevic efteråt.
Sport • Publicerad 18 december 2008
Jubel i Tumba efter slutsignal. Bild: Marcus Ericsson
Jubel i Tumba efter slutsignal. Bild: Marcus EricssonFoto: 

IFK Trelleborg får fortsätta att kämpa för nytt kontrakt i elitserien. I bortamötet med bottenkonkurrenten Tumba blev det förlust. Trots att segern länge såg säker ut.

- Det är vi spelare som är orsaken till förlust i dag. Vi kämpar bra, spelar bra och leder kontrollerat med två tre bollar hela tiden. Men sedan får vi för många onödiga utvisningar, sa Denis Bahtijarevic.

Annons

Bahtijarevic var med sina åtta mål en högt bidragande faktor till att IFK länge ledde matchen. Efter en sådär inledning repade sig trelleborgarna och efter det att just Bahtijarevic gjort tre raka mål, från 11-10 till 11-13 i slutet av första halvlek kändes segern aldrig riktigt hotad.

Inte förrän de sista skälvande minuterna av matchen.

- Vi är det bättre laget hela matchen, vi gick bara och väntade på rycket. Det var riktig otur att vi förlorade, fortsatte högersexan.

Andra halvlek var IFK:s ända fram till tre minuter kvar. Då kom Tumbas kvittering till 27-27 och när hemmalagets David Öbrink gjorde ledningsmålet på straff en stund senare var matchen förlorad.

Tränare Dragan Brljevic var besviken och precis som Bahtijarevic, lyfte han fram de onödiga utvisningarna som en stor anledning till tappet. Särskilt uppretad var han över Goran Kuzmanoskis tre tvåminutare som resulterade i ett rött kort med drygt tolv minuter kvar att spela.

- Vad ska man säga? Alla Gorans utvisningar är totalt onödiga. Han spelade bra, men vad hjälper det när han får rött kort, frågade sig Brljevic.

Kuzmanoskis tredje utvisning kom efter ett IFK-mål, när han rusade tillbaka genom mittcirkeln, vilket inte är tillåtet. Makedoniern själv var dock oförstående.

- Första ska vara gult kort bara, jag rör honom inte. På den tredje utvisningen springer jag tillbaka efter målet, säger han och slår ut med armarna.

Men det var inte bara utvisningen som fick IFK på fall. Tränare Brljevic hittade fler fel bland hans mannar.

- De som skulle avgöra gjorde det inte. Elvis (Borodovskis) och Marcus (Litborn) kommer inte upp i sin nivå. "Sebbe" (Sebastian Carlsson) och Bamberg (Andreas) missade frilägen som de ska göra mål på, sade han märkbart besviken.

Annons

18-årige Robin Carlström var en av ljusglimtarna i bortalaget. Men trots sina sex mål och övertygande spel hade han svårt att glädjas.

- Det finns inte så mycket att säga egentligen. Vi spelar inte fullt ut och det blir en total kollaps. Kanske beror det på att det var en så viktig match, analyserade sexmålsskytten.

Efter tremålsförlusten fortsätter nu IFK Trelleborgs kamp i bottenstriden. Närmast väntar GUIF på måndag.

- Vi kämpar men det räcker inte. Nu är Goran avstängd också och vi har redan det tunt på niometer. Med två poäng i dag hade vi kunnat titta uppåt i tabellen. Men nu blir det tufft, sade Dragan Brljevic innan han skyndade ut till bussen för hemfärd.

Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons