Annons

Sloth redo från start

Förändringens tid är kommen för TFF. Efter tre raka förluster ändrar Alf Westerberg på minst sex positioner jämfört med förlustmatchen mot Café Opera.
Sport • Publicerad 11 maj 2002

- Vårt mittfältsspel har inte riktigt fungerat. Nu tar vi ner Jonas Nilsson till mittfältet där han kan styra spelet bättre, sa Alf Westerberg efter fredagens träning. Att döma av den träningen får Jonas kampera ihop med Jens Sloth i matchen mot Brommapojkarna. - Jens har visat en strålande form i B-lagsmatcherna och är värd en chans nu när Johan Laursen varit sjuk och inte håller för en match från start, motiverade Westerberg uttagningen. - Dessutom får vi en bra konstellation på mitten med Jonas och Jens. Just mittfältsspelet, som oftast är avgörande för matchutgången, är det som falerat mest under de senaste matcherna. Westerberg byter nu på tre av de fyra platserna och låter enbart Kristian Haynes vara kvar. På andra kanten kommer Douglas Andersson in. På fredagsträningen visade Sloth fina takter och han lyste av självförtroende. - Kan jag bara ta med det spel jag har på träning till matchen på söndag så ska det inte vara några problem. Träningspasset visade att TFF kan vara på rätt väg. Gång på gång rann det snabbt hopkomponerade anfallsparet Christian Andersson och Patrik Svensson igenom och skapade klara målchanser. Patrik Svensson som forward? Jodå, tyvärr fick Greger Andrijevski känningar i sitt ena knä, samma knä som han tidigare haft stora problem med. - Jag vill inte spekulera i om jag kan spela eller inte, sa Greger som ska läkarundersökas på lördagen. Förändringarna i laguppställningen innebär att Mattias Kronvall åter spelar högerback och Dennis Melander flyttar över till vänsterbacksplatsen på Michael Nilssons bekostnad. Trolig laguppställning: Pål Lundin-Mattias Kronvall, Thomas Magnusson, Peter Abelsson, Dennis Melander-Douglas Andersson, Jens Sloth, Jonas Nilsson, Kristian Haynes-Patrik Svensson, Christian Andersson

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons