Annons

Sloth nyckel på mitten

Han är överallt. Han ger laget energi. Han dukar upp för andra. En fantastisk närkampsspelare. Omdömena gäller en spelare som sällan syns i målprotokollet. Nästan lika sällan i assistligan. Berömmet kommer från TFF-tränaren Ulf Larsson och gäller Jens Sloth.
Sport • Publicerad 23 maj 2003

- Det har känts bra i år. Det kanske inte ska användas superlativ om mitt spel men jag har hållit en jämn nivå och det är kanske där förklaringen ligger, säger Jens själv. Konkurrensen om mittfältsplatserna verkar inte bekymra. - Jag ser bara positivt på konkurrensen och det är något jag var förberedd på i och med vinterns värvningar. Det är bara att se till sitt eget spel och köra på. Jens Sloth har spelat flest minuter av samtliga mittfältare, fyra minuter har han stått utanför planen. Fyra minuter utanför laget och lite talande för kämpens betydelse blev det mål. - Vi ledde med 5-0 mot Sylvia när jag gick ut, det blev 5-1, säger Jens och skrattar. Ulf Larsson igen: - Jens är en vattenbärare som har energi som räcker i 90 minuter och mer därtill om det skulle behövas. Jag tycker att han har utvecklats det senaste året. Han går mycket på djupet och kan i dag göra sin back och slå inlägg. Så som han spelar i dag kan vi inte vara utan honom. Det enda negativa som står att finna är målsinnet. Inget mål i TFF:s A-tröja så här långt av 20-åringen. - Jag är medveten om det. Målsinnet var bra en gång i tiden när jag var liten, riktigt liten. Det är en skam att jag inte gör några mål och när jag kommer i lägen är det lätt att bli nervös eftersom det var så länge sedan jag gjorde mål. - Dilemmat är att jag är för mycket av en säkerhetsspelare och tar inte alltid löpningarna in i straffområdet. Matchen mot Brommapojkarna har förutsättningar att bli en högintressant match. Lagen spelar 4-3-3 och BP-tränaren Benny Persson säger att hans lag inte kommer backa hem. - Vår grundinställning är att alltid gå ut för att vinna. Kanske får matchbilden oss att ändra taktik, men annars är det full fart framåt som gäller. Ett bra passningsspel och farliga yttrar ska få stockholmarna att resa hem med poäng från Vångavallen. TFF kommer från två bortamatcher som skördat tre poäng av sex möjliga. Men spelet har inte imponerat. - Vi har tappat vårt spel både mot Frölunda och IFK Malmö. I och med vinsten mot Malmö, där vi tog tre poäng trots dåligt spel så har vi lyft oss. Det är ingen fara, säger Jens Sloth, vi kan vårt spel.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons