Annons

Slitet TFF höll nollan igen

Trelleborgs supernolla fortsätter att glänsa mellan stolparna i superettan. Och efter 0-0 borta mot Degerfors på Stora Valla i måndags säger Fredrik Persson: "Den här nollan var nog enklast hittills i år".
Sport • Publicerad 6 juni 2006

Trelleborg skapade bara en enda riktig målchans under hela matchen – Degerfors var i princip lika blekt framåt.

– Jag hade nästan ingenting att göra, men det är tack vare vår backlinje som ligger rätt hela tiden, säger Fredrik Persson.

Annons

Men på övertid släppte TFF-försvaret i varje fall kontrollen på Degerfors inhoppare Renato Rodriques som stormade fram och nickade bollen strax utanför målramen.

Succékeepern som i år är tillbaka i TFF efter att ha varit utlånad till Malmö FF och norska Kongsvinger erkänner:

– Om han hade fått bollen på mål där så hade jag nog inte tagit den. Fredrik Persson hade dock full kontroll på bollen när Degerfors Jonas Bergman nickade till efter ett snyggt inlägg från Tobias Sohlberg efter 20 minuter.

– Jag förflyttade mig i sidled och plockade ner bollen som hade studsat i marken och sen var på väg mot krysset.

Låter enkelt.

– Ja, det var det också. Men det berodde nog på att det kändes som att vi spelade med en plastboll som var köpt på en bensinmack, dessutom var planen väldigt gropig. Detta gjorde att bollen studsade ganska långsamt och att jag helt enkelt fick mer tid på mig att reagera.

Ett insläppt mål hittills efter nio omgångar i superettan – hur länge ska din makalösa trend hålla i sig?

– Vet inte. Givetvis är jag nöjd med min insats i år. Fast jag måste som sagt tacka mina försvarare som gör ett väldigt bra jobb, säger Fredrik.

TFF-tränaren Conny Karlsson hyllade sin målvakt och framhöll också han hela backlinjen.

– Vi gav inte Degerfors många målchanser och spelade väldigt disciplinerat där bak. Samtidigt erkänner TFF-tränaren att anfallsspelet var riktigt blekt.

Annons

– Det syntes att vi var lite slitna efter derbyt mot Landskrona. I ett sånt läge är det nog lättare att spela defensivt än konstruktivt, säger Conny Karlsson och tillägger:

– Men ett avslut på mål under en hel match talar sitt tydliga språk, vi var alldeles för dåliga framåt.

Trelleborgs målchans kom tämligen omgående efter pausen. Inhopparen Toni Bathiri blev fri på vänsterkanten men Degerfors målvakt Sebastian Karlsson lyckades i sista stund styra undan bollen till hörna.

Och om målchanserna nästintill var obefintliga så var avblåsningarna för offside desto fler när Trelleborgs anfallare ryckte fram. Även offsidestatistiken (0-12) fick tränaren att sucka.

– Måste vara världsrekord i den statistiken, säger Conny Karlsson.

Tobias Wolf

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons