Annons

Slarv fällde Sverige i rugby-EM

Spanien blev för svårt för Sverige i onsdagskvällens placeringsmatch i rugby-EM. Spanjorskorna vann med 31-5 efter 31-0 i halvtid. Svenska misstag blev matchavgörande.
Sport • Publicerad 5 maj 2004

Förbundskaptenen Brad Cox var besviken efter matchen och sa till rugby.se att Sverige visat bra inställning men att fyra av Spaniens fem försök kom efter stora misstag av Sverige. Pingvins Sara Åkerman höll med: - Det skulle ha sett helt annorlunda ut om vi gjort vad vi är kapabla till. Samtliga tre Pingvinspelare på plats i franska Toulouse fick speltid i matchen, förutom Sara också Jenny Månsson och Lina Olofsson. För Sverige väntar nu match om sjundeplatsen mot Italien på lördag. - Den matchen ska vi så klart vinna. Vi åker inte hem utan att ha vunnit en match, klargjorde Sara Åkerman som i Frankrike gör sitt tredje EM. Jenny Månsson och Lina Olofsson är debutanter i EM-sammanhang.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons