Skyttet avgjorde till Önnereds fördel

I början av andra halvlek var IFK flera gånger på väg att rycka ifrån Önnered i målprotokollet men varje gång räddade skyttet gästerna. Till sist kunde i stället göteborgarna vända och vinna klart med 35–30 efter IFK-ledning i paus 13–12.
Sport • Publicerad 2 november 2009
De båda IFK-målvakterna, Gogo Jancevski och Flamur Gerbeshi, hade stora problem med Önnereds skytte. Här har Axel Sundbäck gjort ett av sina tio mål bakom en chanslös Gogo.Foto:

TRELLEBORG. – Långt in i matchen spelar vi djävligt bra handboll både i anfall och försvar men när vi sedan börjar skjuta i lägen där vi absolut inte ska skjuta – ja, då blir det så här.

Så inledde IFK-tränaren Denis Bahtijarevic analysen efteråt och man kunde enkelt se hur frustrerad han var över förlusten och han fortsatte så här:

– Missar vi skott som vi gjorde i dag – från sex meter – ja, då kan man heller inte vinna en handbollsmatch. Vi har pratat jättemycket om detta att inte skjuta ur omöjliga lägen men vi måste tydligen prata ännu mer om detta. Ganska typiskt också – när vi missar så många chanser blir de unga spelarna deppiga och slutar kämpa. Tyvärr!

Vid 4–8 tog Denis Bahtijarevic time out och oavsett vad han då sa, verkade det hjälpa. IFK kom i kapp vid 10–10 dryga sju minuter före pausen.

Vid 15–12 såg det för ett ögonblick stabilt ut och IFK-ledningen varade till och med 22–21 och Önnered kom inte i kapp förrän det återstod 16.18.

Men när väl göteborgarna var i kapp, ja, då blev de unga, stressade IFK-arna ett lätt byte. Önnereds Axel Sundbäcks och Johan Bergs effektiva skytte avgjorde. Tillsammans med Gustav Nords fina målvaktsspel men samtidigt; IFK-skyttarna bidrog stort och ”gjorde” Gustav onödigt duktig...

Som mest ledde Önnered med sju bollar och till sist alltså 30–35.

När nu IFK-skyttet inte alls fungerade – ja, då imponerade i stället Daniel Bygdemarks linjespel. ”Bygde” verkar vara den spelare som utvecklats allra mest sedan fjorårets elitseriespel.

Kenny Ekmans har tyvärr drabbats av en tumskada och kunde därför inte medverka mot Önnered.

– I dag tror jag vi vunnit om Kenny hade funnits med och hans skytte ger vårt spel en annan dimension.

På målvaktssidan har Gogo Jancevski och Flamur Gerbeshi alternerat ganska friskt de senaste matcherna, men mot slutet i går verkade Gogo plötsligt hitta formen.

– Ja, det gick väl ganska bra då och jag lyckades ju bland annat ta ett straffkast, men jag och Flamur försöker prova och känna oss fram. Ibland blir det bra med ett byte, men ibland inte.

Flamur känner för tillfället lite dåligt självförtroende.

– Jag tycker inte det går så bra för mig just nu och det är något som inte stämmer men jag vet inte riktigt vad. Jag skulle behöva göra en riktigt bra match för att känna tryggheten som målvakt.