Skyttekungar finns överallt

Precis som Zlatan, Henke och de andra skyttekungarna i den yppersta eliten finns det minst lika säkra kort i småklubbsvärlden.
Sport • Publicerad 16 september 2004
Foto: 

I år är det visserligen en som leder klart, när tre omgångar återstår, men samtidigt är det länge sedan flera spelare låg samlade i topp och där alla ligger över eller kring 20 gjorda mål!

Östra Torps Magnus Malmberg leder skytteligan i suverän stil och med 26 mål och med dessa leder han med sex mål före Jonas Myllenberg, Näset. Jonas gjorde tre mål i segermatchen mot Skanör/Falsterbo och han kan fortfarande hota Magnus. Efter Jonas följer Ayhan Garip och Martin Rengbo och då handlar det om två motpoler. Ayhan är liten, snabb och teknisk, medan Martin är lång och reslig och mera rätt fram men båda har målsinne och står noterade för 18 mål i nuläget.

Bekim Ismajli smyger i vassen bakom och är nu uppe i femton mål, där en säker straff mot Ymor var senaste tillskottet.

I säsongens sjätte småklubbskrönika utlovades en middag för två till Magnus Malmberg – mest för att hetsa i måljakten men självklart står budet kvar. Han har alltså tre omgångar kvar och saknar fyra mål upp till de 30.

En intressant företeelse är den att bland de bästa småklubbsskyttarna finns flera med fotbollsuppfostran i IFK men som är utspridda i flera klubbar på Söderslätt. Efter Bekim Ismajli bland dagens IFK-are hittar man Martin Laneryd närmast efter men han har bara gjort fem mål.

Skytteligan i all ära – tabellställningen är, så klart, det mest intressanta för många och där händer också något hela tiden. I senaste omgången var det Vellinge som gick halvt på pumpen borta i Bara. Bara, som absolut jumbo i tabellen, nådde 2-2 och därmed tappade också Vellinge serieledningen. Olympic tronar nu i stället och frågan är hur det ska sluta?

Vellinge och Olympic har samma poäng och Näset ligger endast två poäng bakom. Näset har dock en svår nöt att knäcka redan i kväll, när man möter IFK på Vångavallen men klarar man det blindskäret – ja, då ligger vägen nästan öppen för minst en kvalplats.

Vellinge möter Klagshamn hemma och inte kan man väl dabba sig ännu en gång mot ett bottenlag. Oavsett seger eller ej kommer säkert hela Vellinge IF att finnas på plats, när Olympic och Kulladal möts på söndag. På Lindängen klockan 13!

Ska man ändå till Malmö kan man lika bra åka timmen tidigare. Klockan tolv möts nämligen Croatia-Östra Torp på Sorgenfri och då handlar det om ren och skär seriefinal i femman. Torp repade mod senast mot Kick och vann med 4-1 men det kommer säkert att bli en tuff uppgift för Johan Bauer & Co. Inte ens en seger räcker för Torp utan man måste ha hjälp i slutomgångarna – samtidigt som man själv måste vinna resten av matcherna.

I sexan sumpade Gislöv chansen att haka på Skabersjö i toppen. Detta via 1-3 hemma mot Skurup, där en viss Mattias Hansson ställde till det. Knappen – som han ju kallas – håller än i dessa sammanhang. Nu är i praktiken Skabersjö klar som seriesegrare och det gäller för Gislöv – precis som för Minnesberg bland

Söderslättslag – att säkra en kvalplats. Det innebär antingen tvåa eller trea i sluttabellen.

Minst ett av de båda lagen kommer att gå till kval och för att båda ska fixa en plats gäller det att få Hakoah bakom sig. I botten kämpar Skegrie med näbbar och har också på sistone gjort flera fina matcher. Dessa är dock av intet värde om man inte klarar av Klågerup hemma på söndag. Längst ner – i sjuan – går jakten

vidare mellan Pelister och Vången och denna gång har båda lagen ungefär likvärdigt motstånd. Pelister möter Behar på Ymorvallen och Vången möter spelar också borta – mot Blentarp.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.