Annons

Skytteknattar träffades i Södan

På söndagen arrangerade Trelleborgs sportskytteklubb en knattetävling i Söderslättshallen. Nästa år hoppas klubben arrangera en större tävling för både ungdomar och seniorer.– Det är nog tjugo år sedan vi arrangerade en så stor tävling, säger vice ordförande André Friman.
Sportskytte • Publicerad 29 november 2016
16 ungdomar från sju olika klubbar var med i Trelleborgs sportskytteklubbs knattetävling i Söderslättshallen på söndagen. Foto: Privat
16 ungdomar från sju olika klubbar var med i Trelleborgs sportskytteklubbs knattetävling i Söderslättshallen på söndagen. Foto: Privat

16 ungdomar från sju olika klubbar var med i Trelleborgs sportskytteklubbs knattetävling i Söderslättshallen på söndagen.

De som var med i tävlingen var 12 till 14 år. Fyra av skyttarna i tävlingen kom från hemmaklubben och tre av dem tävlade för första gången.

Annons

– Kul för ungdomarna att få prova på att tävla, säger André Friman, tränare och vice ordförande i klubben.

Det var stående skytte som gällde i tävlingen.

Skyttarna tävlade i två klasser beroende på tidigare skytteresultat. I klass A medverkade fyra knattar med lite högre resultathistorik än de i klass B.

I klass B blev Angelica Christensen från Trelleborgs sportskytteklubb tvåa i grundomgången på 173 poäng. Efter finalskjutningen blev hon slutlig trea i klassen.

Förutom Angelica Christensen medverkade Maja Andersson, Marcus Strömberg och Anton Brunnberg från hemmaklubben i tävlingen.

Trelleborgs sportskytteklubb har cirka 20 ungdomar i träning för tillfället.

– Det går lite i vågor med intresset. Vi vill gärna ha fler ungdomar i klubben så det är bara att komma hit till klubben om man är intresserad, säger André Friman.

Den 15 januari arrangerar klubben junior-DM i Söderslättshallen.

Förhoppningarna är att nästa höst hålla i en större tävling för både ungdomar och seniorer.

– Det är nog tjugo år sedan vi arrangerade en så stor tävling, säger André Friman.

Angelica Christensen från Trelleborgs sportskytteklubb blev trea i klass B.
Angelica Christensen från Trelleborgs sportskytteklubb blev trea i klass B.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons