Annons

Skottland vann – Sverige sexa

Peter Hanson och Robert Karlsson spelade upp sig under sista dagen av inofficiella par-VM i Kina. Paret blev sexa, fem slag efter segrande Skottland.
Sport • Publicerad 25 november 2007

Colin Montgomerie och Marc Warren förde Skottland till seger i inofficiella par-VM i golf. Det är första gången ett skotskt par tar hem titeln. Paret vann i särspel över Boo Weekley och Heath Slocum, USA, som ledde med ett slag inför den avslutande ronden.

Förra året förlorade det skotska paret i särspel mot Tyskland.

Annons

– Att komma tillbaka efter fjolårets förlust i särspel är stort, speciellt eftersom min särspelshistorik bara är skräp, sade Montgomerie.

För segern fick skottarna drygt fem miljoner kronor.

Peter Hanson och Robert Karlsson var aldrig med i toppstriden på Mission Hills i Kina. Först sista dagen, i foursome, lossnade spelet då paret avancerade tack vare 66 slag, sex slag under par.

– I dag fick vi äntligen igång puttningen men det var tyvärr för sent. Vi kan inte vara nöjda med en sjätteplats, framför allt med tanke på hur bra vi båda har slagit bollen den här veckan. Vi ska absolut vara med högst däruppe, sa Peter Hanson till golf.se.

Svenskarna fick nöja sig med delad sjätteplats och 440 000 kronor vardera.

Peter Hanson har spelat färdigt för i år. Efter semester hemma i Stora Slågarp väntar Europatourspel på Arabiska halvön i januari. (TA/TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons