Annons

Skogslöpare från slätten ska hitta rätt på Tiomila

Tiomila är en institution i Orienteringssverige. På lördag är det dags igen. OK Kontinent är förstås med som vanligt, den här gången med två damlag och ett herrlag.
Sport • Publicerad 28 april 2007
OK Kontinent håller liv i orienteringssporten på Söderslätt. I går drog klubben norrut för att springa Tiomila. Från vänster: Sandra Sörensen, Elin Arnshed, Anna Brodin, Malin Jensen, Helene Nyberg, Robin Westesson, Magnus Jönsson, Viktor Jensen, Emil Westesson, Karolina Sandberg, eldare, Lars Brodin, ordförande och supporter, Lotta Hansson, lagledare, Alf Westesson, lagledare.BILD: Björn Gustavsson
OK Kontinent håller liv i orienteringssporten på Söderslätt. I går drog klubben norrut för att springa Tiomila. Från vänster: Sandra Sörensen, Elin Arnshed, Anna Brodin, Malin Jensen, Helene Nyberg, Robin Westesson, Magnus Jönsson, Viktor Jensen, Emil Westesson, Karolina Sandberg, eldare, Lars Brodin, ordförande och supporter, Lotta Hansson, lagledare, Alf Westesson, lagledare.BILD: Björn GustavssonFoto: 

Den klassiska orienteringsbudkavlen avgörs i år vid Gröndals motorstadion norr om Eskilstuna.

Damkavelns fem sträckor avgörs som vanligt på lördagseftermiddagen.

Annons

För herrarna är det start på lördagskvällen och målgång på söndagsmorgonen.

Det handlar om tio sträckor med banlängder mellan 5,5 och 17 kilometer.

Favoriterna till slutsegern heter Ulricehamn på damsidan och Halden från Norge på herrsidan.

För OK Kontinent är målet som vanligt att fullfölja – ett mål man delar med de flesta lag som står på startlinjen. I går eftermiddag samlades man vid Södan för gemensam avfärd. De som inte anslöt i Trelleborg skulle plockas upp efter vägen.

OK Kontinent känner sig som lite av en vinnare redan på förhand.

– Det är inte många Skåneklubbar som kan ställa upp med två damlag och ett herrlag, påpekar Alf Westesson som delar lagledarsysslan med Lotta Hansson.

Lotta Hansson har lagat mat för hela helgen. Marktjänsten är viktig på Tiomila. Inte minst under natten när vargtimmen kommer och temperaturen sjunker. Då gäller det att hålla ångan och humöret uppe i klubbtältet.

Totalt kommer 371 damlag och 340 herrlag att springa årets Tiomila.

OK Kontinent mönstrar följande uppställning:

Damlag 1: Malin Jensen, Helene Nyberg, Maria Jönsson, Elin Arnshed, Anna Brodin.

Annons

Damlag 2: Anna C Nilsson, Anna Nilsson, Charlotte Nilsson, Emma Nilsson, Sandra Sörensen.

Herrlaget: Robin Westesson, Magnus Jönsson, Simon Yngve, Per Aspegren, Per Kristiansson, Joel Bergkvist, Mikael Nilsson, Viktor Jensen, Emil Westesson, Johan Aspegren.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons