Annons

”Skitkul att vinna matcher”

Det var 11 september 2011 senast. Igår kom det igen – ett mål av Fredrik Jensen.
– Det har varit jobbigt, men värst är att vi inte lyckats vinna. Det är då jag känner att jag inte bidrar.
Sport • Publicerad 8 maj 2012

Fredrik Jensen störtade fram på den eleganta chippassningen från Zoran Jovanovic i 28:e minuten. Ensam mot Vladimir Sudar i Umeås mål gjorde han 2–1.

– Bollen skulle bara in. Jag kollade så att målvakten inte gjorde någon konstig manöver. Sedan sköt jag och vände mig om innan bollen ens gått in. Sedan slog det mig att jag inte var helt säker, säger Fredrik Jensen och ler.

Annons

Målet betydde 2–1 och TFF hade vänt underläget.

– Skönt att få lov att vända. Men när ”Adel” gjorde 4–2 var glädjen större. Då var det klart. Vinster är viktigare än att jag gör mål.

Fredrik Jensen tvingades ut med smärtor i låret och i revbenen. Efter att ha blivit utbytt slängde han matchtröjan mot avbytarbänken.

– Jag hade skrikit på byte tidigare. Det är jobbigt att springa när man inte kan andas, säger han med bandage om både bröstkorg och lår.

Fredrik Jensen ger sällan upp. Där spelar han i samma liga som Dennis Melander – första matchen från start – liksom Yousef Fakhro.

– Nu är vi här (i superettan) och det är bara att acceptera. Här krigar man fotboll mycket mer, från första minuten till den 95:e. Då går det inte att spela fin fotboll, säger Jensen.

Är det vad ni har gjort?

– Ja, vi har velat spela fint, men motståndarna har krigat ner oss. Idag krigade vi betydligt mer.

Dennis Melander sprang slut på sina krafter.

– Jag har ingen energi kvar. Jag har varit kraftigt förkyld i en och en halv månad.

Annons

Vad betyder segern?

– Jättemycket. En seger ger ingen arbetsro, men det ger ny energi till laget. Det har tidigt blivit kniven på strupen.

Louise Löfgren
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons