Annons

Skiöld tar över i BK Starke

Efter tre år lämnar tränaren Bertil Ahlgren BK Starke och det sker i största samförstånd. Ersättare blir Lars-Erik Skiöld – en av Sveriges bästa brottare genom tiderna.
Sport • Publicerad 23 december 2009

TRELLEBORG.

– Vi tog ett beslut på novembermötet om en ny tränare och det mottogs också av Bertil med full förståelse. Vi i styrelsen ansåg att de aktiva nu behöver en ny röst att lyssna till och Bertil var med även på det resonemanget, säger Starkeordföranden Roger Andersson.

Annons

Bertil Ahlgren kom som en nödlösning under hösten 2007, när Christer ”Kicke” Andersson ganska tvärt slutade som tränare.

– Att nödlösningen med Bertil skulle bli bra, det visste vi eftersom vi varit nöjda med Bertil som tränare tidigare, fortsätter Roger.

BK Starke är inte minst känd för sin stabila organisation och man gick också nu ordentligt tillväga, när det gällde att utse Bertils ersättare.

– Vi bjöd in några gästtränare som fick köra ett pass med killarna och Lars-Erik Skiöld fanns på brottarnas egen önskelista, förtydligar Roger.

Lars-Erik Skiöld verkar för tillfället som chefstränare i IK Sparta och kommer inte att ta över i Starke, förrän till sommaren. Fram tills dess kör Bertil Ahlgren vidare.

– Det känns jättekul och även i Starke handlar det ju om brottningskultur. Jag förstår också att ”Ome” (Thomas Jönsson) gjort ett väldigt bra jobb som ungdomstränare och han och jag kommer gemensamt att lägga upp nästa års sommarträning.

Lasse var på plats i Broby i helgen som gick och där fick han chansen att se en och annan framgångsrik Starkebrottare. Starke tog hem en seger och det var Daniel Terkildsen som vann klassen 50 kg, ungdomar. Tävlingen var årliga Glentons mästarmöte och Lasse hade även en grupp Spartabrottare på plats.

Nicolinn Nilsson
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons