Annons

Skiljo leder laget– och backlinjen

Ivo Skiljo värvades som anfallare inför fjoråret. Ett år senare har han tagit steget tillbaka till mittbacks-platsen. "Det känns som min position."
Sport • Publicerad 21 februari 2005

TFF:s försäsong har hittills handlat om försvaret, försvaret, försvaret. En riktig prioritering tycker Ivo Skiljo, som numera återgått till backlinjen.

– Det enda vi jobbat med är försvarsspelet. Positionsspelet och att vi ska bli mer aggressiva så att vi ska vinna tillbaka bollen. Det är tråkiga träningar, men de är jäkligt viktiga.

Annons

Ivo anser att ett bra försvarsspel är nyckeln till framgång.

– Se på Chelsea som litar helt på sitt starka försvarsspel och som nu kommer vinna Premier League. Vi är "lilla Chelsea".

Men en viss Arjen Robben har väl stor del i Chelseas framgång?

– Jo, men vi har Bjurström…

Bygga bakifrån är Conny Karlssons modell och Ivo Skiljo har bara positiva ord att säga om tränaren.

– Conny var en framgångsrik mittback och har stor erfarenhet, man lyssnar på vad han säger. Vi ska fortsätta utveckla försvarsspelet, framåt vet vi att vi alltid kommer göra mål.

Hur ser du på din roll i laget?

– Jag ska ge laget tyngd och skapa lugn. Det handlar om trygghet.

Det är säkert därför som Conny Karlsson valt att ge kaptensbindeln till mittbacken och även om tränaren inte vill ge definitivt besked så talar mycket för att Ivo Skiljo blir TFF:s lagkapten 2005.

– Jag var det mot Högaborg senast och om jag blir kapten tar jag åt mig rollen med stor ära. I dagens träningsmatch krävs att Ivo Skiljo visar både tyngd och trygghet.

Annons

– Inför matchen mot Landskrona i allsvenskan var jag riktigt kaxig och då fick vi storstryk (0–4). Nu ska det bli kul att kolla om försvarsspelet sitter, det spelar ingen roll hur det ser ut framåt.

Landskrona har hunnit med tre träningsmatcher jämfört med TFF:s enda. Avspark på Landskrona IP är klockan 15 och TFF mönstrar följande lag:

Richard Richardsson–Mattias Kronvall, Yousef Fakhro, Ivo Skiljo, Dennis Melander–Alexander Steen, Jens Sloth, Jonas Bjurström, Mathias Roos–Stephen Ademolu, Emil Mårtensson.

Bänken: Niclas Jeppson, Mike Owusu, Patrik Nilsson, Toni Bahtiri, Alban Jusufi.

Martin Falkenby

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons