Annons

Skiljo imponeras av TFF

Många fick hjärtat i halsgropen när TFF-kaptenen Ivo Skiljo fick lämna träningsmatchen mot HIF med smärtor i ett knä i lördags. I går kom dock lugnande besked från Ivo " som samtidigt passade på att hylla TFF:s försvarsspel.
Sport • Publicerad 4 april 2005
Ivo Skiljo, här i en allsvensk match mot Landskrona, spelade en huvudroll i matchen mot Helsingborg i lördags. Först prickfritt försvarsspel och sedan skadad och utbytt. Arkivbild: Tomas Nyberg
Ivo Skiljo, här i en allsvensk match mot Landskrona, spelade en huvudroll i matchen mot Helsingborg i lördags. Först prickfritt försvarsspel och sedan skadad och utbytt. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Strålande solsken, 15 grader varmt och en för årstiden riktigt fin plan. Inte konstigt att slogs publikrekord på Munka-Ljungby IP i lördags.

– Vi är 850 personer här, plus minus, men i det hugget, annonserade speakern.

Annons

Helsingborg vann till slut träningsmatchen mot TFF med 1"0 men TFF bjöd på bra motstånd och första halvlek gick klart till de för dagen svarta trelleborgarna. HIF prickade inte mål en enda gång och var på det hela taget ofarligt. Bakåt såg det hur stabilt ut som helst. Försvarsklippor som Thomas Magnusson och Peter Abelsson har försvunnit men Ivo Skiljo uppträder med auktoritet och lånet från Malmö FF, Thommie Persson, imponerade igen med sitt lugn och sin spelförståelse.

– Jag har aldrig spelat i ett defensivt så skickligt lag, alla vet precis vad de ska göra, säger Ivo Skiljo som menar att tränaren Conny Karlsson får ta åt sig äran av det.

– Conny har gjort ett jättebra jobb.

Ivo Skiljo fick lämna matchen i slutet med smärtor i ett knä. Det var i samband med en hörna 20-talet minuter tidigare i matchen som Skiljo råkade illa ut.

– Jag gick upp i en duell mot Thando (Mngomeni) och sedan tappade jag balansen när jag landade och fick hans dubbar i knäet, en stämpling lite på ledbandet och sedan blev det ett köttsår strax under knäet.

– Jag ska kolla i morgon (i dag) men jag hoppas att det inte är någon större fara, jag spelade trots allt 25 minuter efter smällen. Att tappa Ivo Skiljo skulle vara ett stort avbräck för TFF, det märktes inte minst i lördags. Det var när Skiljo fick ont som HIF började ta över ordentligt, även om det inte berodde enbart på det, hela TFF blev tröttkört.

TFF-kaptenen menade att HIF, som genrepade inför den allsvenska premiären mot Halmstad på lördag, är inne i en annan fas.

– Det var lite lättare än oss, vi har precis lättat på träningen, och med tanke på det tycker jag att vi gör en kanonmatch.

TFF skapade väl så många riktigt farliga chanser som HIF. Allsvenskarna hade dock ett klart övertag när det gäller bollinnehavet. Andreas Dahls målskott var otagbart för Richard Richardsson.

Jonas Gustafsson

Fotboll Munka-Ljungby
Fotboll Munka-Ljungby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons