Skegries rutin avgjorde mot Gislöv

Denna helgen stod division sexfotbollen ordentligt i fokus och i Snarringe möttes Skegrie och Gislöv – som båda förlorade stort i premiären.
Sport • Publicerad 24 april 2005
Skegries större rutin avgjorde mot ungdomliga Gislöv och här är det Rikard Jönsson som bröstar sig mot Mattias Svensson. I bakgrunden Henrik Malm – som definitivt avgjorde för Skegrie genom att göra 2– 0.
Skegries större rutin avgjorde mot ungdomliga Gislöv och här är det Rikard Jönsson som bröstar sig mot Mattias Svensson. I bakgrunden Henrik Malm – som definitivt avgjorde för Skegrie genom att göra 2– 0.Foto: 

Skegrie föll borta mot Vången med 1– 6 och Gislöv hemma mot Bunkeflo FF med 0– 4 och därför var det, så klart, två revanschsugna lag som nu möttes. Skegrie inledde bäst och skapade en och annan halvchans framför unge och lovande Andreas Rörstam i Gislövsmålet. Några riktigt heta chanser hade man dock inte skapat innan ledningsmålet kom efter 18 minuter och då var det Jeppa Andersson som elegant slog in bollen till 1– 0 ur snäv högervinkel.

Den som egentligen ska prisas extra för målet är domaren, Mace Belokozovski, som handlade föredömligt inför ögonen på bland andra Allan Olsson, en smått domarlegendar på Söderslätt. Det var nämligen så att Mace lät spelet gå vidare efter en ganska tuff tackling mot en Skegriespelare kring mittplan och där målet alltså kom som följd av detta.

– Mycket bra agerat av domaren, menar Allan Olsson.

Mace agerade vaket under hela matchen och var kanske till och med planens bäste aktör och det känns extra trevligt att någon gång kunna ge "mannen i svart" den kredit man oftast är värd.

1– 0 stod sig länge och det dröjde ända till elva minuter från slutet, innan avgörandet kom och då var det Henrik Malm som slog in bollen till 2– 0 efter hörna. Henrik var på något sätt värd målet och få på planen kämpade och slet som han.

Närmast ett mål för Gislöv kom Johan Gustavsson som sköt ett kanonskott strax utanför Jonas Jonassons vänstra stolpe tio minuter innan Henrik Malmös mål.

– Det känns skönt med segern, även om vi tappar mycket mot slutet, menar tränaren i Skegrie, Hans-Gunnar Nilsson, direkt efter matchen.

Även om också Skegrie har flera duktiga unga spelare blev det sammantaget rutinen som avgjorde. Juha Salomies som stopper var utmärkt och detsamma gäller Rikard Jönsson som ytterback och framåt handlade mycket om Stefan Greko och Jeppa Andersson. Stefan som duktig bollmottagare och Jeppa som vass avslutare och även om Jeppa bara gjorde ett mål, så var han ständigt på alerten.

När det gäller Gislöv av i år kommer tiden garanterat att jobba för laget och när väl ungdomarna får division sexrutin kommer man också att vinna.

– Målet är att stanna kvar och att bygga vidare med eget Material nästa säsong, menar tränaren Niklas Nilsson.

Minnesberg– Gylle 7– 0

Snacka om motpoler – Minnesberg hade 7– 1 i bagaget från premiären mot Holmeja och Gylle hade 0– 6 mot Pelister, när de båda lagen möttes i Minnesberg i går.

Efter matchen har MInnesberg 14– 1 i målskillnad och sex poäng, medan Gylle har 0– 13 och noll poäng och det innebär logiskt att Minnesberg vann derbyt med hela 7– 0! Redan i pausen var det avgjort för länge sedan och då stod det 5– 0!

– Sista halvtimmen i första halvlek spelade vi riktigt bra men sedan blev det sämre igen efter pausen men det är väl förståeligt efter ledning med 5– 0, menar hemmatränaren, Björn Eriksson.

Roland Bang blev tvåmålsskytt och övriga mål gjordes av Henrik Lindau, Markus Ahlqvist, Christian Borbos, Filip Svensson och Ki Nilsson.

När det gäller Gylla AIF kan man, så klart, börja undra och var det inte i år som det stora steget uppåt skulle tas?

Pelister– Anderslöv 1– 0

Pelister är årets färgklick inom Söderslättsfotbollen och säsongens första match, derbyt mot Anderslöv, blev en publik succé.

– Publiken uppgick till mellan 350 och 400 åskådare och vi är jättenöjda över den respons vi får, menar Marjan Bosevski efter matchen.

Hemmasegern fastställde Nerim Suman under inledningen och det fanns bud på fler mål, där Dragan Simic brände en straff. Trots segern ska läggas mer elände och det handlar då om Dusko Radinovics skada som gjorde att han fick bryta matchen.

– Svårt att ersätta Dusko och vi vet inte hur länge han blir borta, fortsätter Marjan.

Bäst på planen var två andra meriterade spelare och både Anders Palmér som mittfältskung och Milan Simeunovic i målet betyder oerhört mycket för Pelister.

I Boik-lägret var minerna extra neråt men någon konstruktiv analys till förlusten hade man inte att komma med. Jo, förresten – den enklaste och simplaste av alla:

– Det var helt och hållet domaren som avgjorde matchen!

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.