Annons

Skegrie fick träna med landslagsspelare

Fulla av förväntan steg Skegrie BK:s flicklag in i Kombihallen i Malmö. En träning med ett av Sveriges bästa damlag, Malmö FF, väntade
Sport • Publicerad 26 januari 2007
MFF:s målvaktstränare Niclas Carlnén och Caroline Jönsson instruerar kunskapstörstiga Skegriespelare. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
MFF:s målvaktstränare Niclas Carlnén och Caroline Jönsson instruerar kunskapstörstiga Skegriespelare. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

För uppvärmningen stod landslagsmålvakten Caroline Jönsson, Skegrietjejerna var alerta och hängde bra med, även om en övning med boll och kullerbytta orsakade visa problem.

Orsaken till att just Skegrie BK flickor-95 fick träna med MFF:s allsvenska damlag var att man vann en tävling där det gällde att gå på så många av MFF:s seriematcher som möjligt. – I november fick vi reda på att vi hade vunnit men vi valde att inte berätta om et förrän vi hade julfest, säger Eva Kristiansson, en av tre tränare i flickor-95-laget.

Annons

Och i går var det alltså dags. På MFF:s eftermiddagsträning fick Skegrie-tjejerna vara med.

– Det var lite nervöst till att börja med, sa Annika Sture efter träningspasset.

Hon och hennes lagkamrater förvånades över att de kände igen så många av övningarna.

Det var passningsövningar och nickövningar, det var löpövningar som skulle ge snabba fötter och så vidare.

– Vi brukar inte spela så mycket under träningarna, mycket av tiden ägnar vi åt passningsövningar, berättade landslagsanfallaren Therese Lundin för några av Skegriespelarna.

MFF:arna var hela tiden uppmuntrande och kom med små tips under träningen. Och stöttande applåder efter varje avslutad övning

MFF-laget var inte en helt ny bekantskap för Skegrielaget. Dels har de ju besökt Gamla IP i Malmö flera gånger och sett laget.

Dels var de maskotar till laget när de mötte KIF Örebro i slutet av maj förra året.

– Frågan är om inte det var en ännu större upplevelse för dem, att få gå in på planen tillsammans med lagen, säger Eva Kristiansson. När utespelarna körde passningsövningar gnuggades målvakten Lousie Olsson av målvaktstränaren Niclas Carlnén tillsammans med de båda målvakterna Caroline Jönsson och Jenny Olsson.

– Tjejerna tycker detta är jättespännande. De kan de leva på länge på den här upplevelsen, konstaterar Eva Kristiansson.

Annons

Skegrie BK:s F95 har haft varierade framgångar i seriespelet, vann en serie och flyttades upp två serier vilket var för mycket.

– De har spelat tillsammans lite mer än ett år och trivs väldigt bra tillsammans, berättar Eva Kristiansson. För MFF:s del var det ett litet avbrott i den långa och sega försäsongen.

– Det är roligt och viktigt att olika lag får komma hit och se hur vi tränar, säger Caroline Jönson som inte har något emot att fungera som en fotbollsambassadör för yngre spelare

Och hon tog sig också tid att svara på frågor efter träningspasset.

– Men det är inte så ofta som vi har lag här som tränar med oss så det är det minsta man kan göra.

Både Caroline Jönsson och Skegrielaget tyckte att dom klarade sig bra.

– Det svåraste var när vi stod i en cirkel och skulle passa till olika, tyckte Annika Sture.

– Men det var mycket som var samma saker som hemma, konstaterade Lina Kristiansson kallt.

Båda två hoppas att de en dag själva ska vara en del av MFF:s allsvenska lag. Även om de har lång väg att vandra gav gårdagens träning både lite inspiration och tog bort en del av respekten.

Och för flera av dem finns bara en väg att gå. Eller som Lina Kristiansson sa med tindrande ögon…

Annons

– Fotboll är det bästa som finns.

Ulf Svenning

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons