Annons

Skattesmäll för MFF står fast

Malmö FF och sportchefen Hans Borg får punga ut med skatter och arbetsgivaravgifter på sammanlagt fem miljoner kronor. Regeringsrätten nekar prövningstillstånd och därmed är tvisten från 2003 slutgiltigt avgjord.
Sport • Publicerad 30 maj 2008

Genom Regeringsrättens beslut fastställs Skatteverkets ursprungliga krav på 3,6 miljoner kronor i inkomstskatt från Borg och 1,4 miljoner kronor i arbetsgivaravgifter och straffskatt från Malmö FF. 

Skatteverkets krav upphävdes 2005 i en dom i länsrätten i Skåne, men Skatteverket överklagade och fick rätt i en dom 2007 i kammarrätten i Göteborg. Det är den domen som nu fastställs genom beslutet i Regeringsrätten. 

Annons

Under sina första år som sportchef var Hans Borg inte formellt anställd i klubben, utan anlitades som konsult. Konsultarvodet betalades från MFF till Borgs bolag. 

Men arrangemanget underkändes av Skatteverket, som enbart såg det som ett sätt att slippa skatt. Enligt Skatteverket var MFF:s utbetalningar lön. Borg krävdes därmed på inkomstskatt och klubben på arbetsgivaravgifter och straffskatt. 

Från början var den här historien en utlöpare till en skattesmäll kopplad till Malmö FF:s servicebolag. Klubben plockade ut royalties ur bolaget utan att skatta och tvingades därför i efterhand att betala 5,7 miljoner kronor i skatt.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons