Annons

Skånsk dominans i Trelleborgs Tempot

Det 73:e Trelleborgs Tempot blev en blåsig historia på 1:a maj, åtminstone när de första klasserna gav sig i väg ut på banan på morgonen.
Sport • Publicerad 1 maj 2002

När det var dags för den stora seniorklassen och elitcyklisterna att trampa ut mot vändningen i Källstorp, hade vinden mojnat något och särskilt Malmöklubben Cyklistens Patrik Löving tycktes trivas. Han cyklade de 30 kilometerna på 41.20 minuter och med den tiden var han snabbast av alla i elitklassen. Tvåa blev Eslövs Marcus Nihlén, slagen med knappt 17 sekunder och trea Henrik Edvardsson, FK Trampen med tiden 42.22. - I stort gick det bra för skåningarna i dag, sade Lennart Wijk, mångårig tävlingsledare i arrangörsklubben Trelleborgs CK, som dock kunde konstatera att det var en dansk cyklist som var snabbast bland herrarnas seniorer, den största klassen.Köpenhamnscyklisten Mikael Beaford trampade de tre milen på 41.29 minuter. På damsidan var Malmö-Staffanstorps Victoria Persson snabbast, hon avverkade tempoloppet över 30 km på 52.53 minuter. Herrarnas juniorklass vann Lukas Persson, Eslövs CK, med 42.41 och bland damjuniorerna utmärkte Burseryds Lisa Svenningsson sig med att ta hem segern på 28.00 (15 km). Av de 109 som var anmälda till Trelleborgs Tempot, tidigare Trelleborgsloppet, kom de flesta till start. - Det är ungefär den siffran vi haft de tre senaste åren, berättade Lennart Wijk, som dock inte fick se någon trelleborgare på startlinjen i år heller, då Trelleborgs CK sedan flera år ligger i träda vad gäller aktiva. Ungdomarna tycks välja andra aktiviteter. - Tyvärr verkar det så.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons