Skansen föll stort hemma

Matchen mellan Skansen och Skurup var länge jämn men efter ledning med 1–0 i pausen kunde Skurup till sist också vinna med klara 4–1. Skansens tröstmålskytt var Rickard Andersson.
Sport • Publicerad 22 maj 2010

TRELLEBORG. – Vi har det tufft för tillfället med en väldigt tunn trupp och Skurup vinner helt rättvist, menar tränaren Anders Nilsson efter matchen.

Skurup tog ledningen minuterna före pausen men 0–1 kvitterades nästan omgående efter pausen, när Rickard Andersson slog in bollen från väldigt snäv högervinkel.

Efter kvitteringen hade Skansen chanser till ytterligare mål men det slitna manskapet, där Anders Nilsson tvingats damma av Mattias Lindquist och Fredrik Härstedt och där Per-Ola Pettersson kämpade på till the bitter end, fick till sist släppa matchen fullt ut till Skurup.

Fredrik Hahne och Fredrik Sandell tvingades utgå på grund av skador, Markus Jönsson hann inte hem från England och Patrik Karlsson var upptagen av jobbet – ja, med tanke på detta stretade Skansenspelarna på plats bra emot. Ett dock övermäktigt Skurupslag, där unge Martin Turban blev dubbel segerskytt.

I samma serie vann Gylle storstilat borta mot Janstorp, där resultatet blev 1–6 (0–4)! Sex olika målskyttar presenterade Gylle och bland dessa fanns både far; Ola Persson och son; Daniel Persson. Ola gjorde sitt mål på straff. Gylle gjorde i och med storsegern bästa möjliga reklam inför seriefinalen hemma på tisdag, när Klågerup kommer till stadion.

Minnesberg vann hemma mot Charlo och här blev det också sju mål men 5–2. Charlo gjorde tidigt 0–1 men i pausen var hemmalaget i kapp, Roger Jönsson blev här temålsskytt.

– Sämsta matchen för säsongen!

Så dundrade Bertil Thern i Näsets FF efter Kyrkheddinges hemmaseger med 2–1 (1–0). Martin Mårtensson drömmål innebar en klen tröst för Bertil & Co.

I division fem överraskade Anderslöv stort, när man med kanske säsongens allra bästa spel besegrade svårspelade Kivik på bortaplan. Joakim Persson ordnade själv 0–2 efter en nick till 0–1 i första halvlek och ett kanonskott till 0–2 i andra.

ÖT Smygehuk var på ungefär samma breddgrad och mötte Hammenhög och här blev resultatet till en stor besvikelse för gästerna.

– Ja, här tappar inte många lag poäng – så dåligt tycker jag Hammenhög var, menar lagledaren Mathias Jönsson.

Målskytten till poängräddande 3–3; Anders Nilsson, analyserar så här:

– Vi släppte till alldeles för billigt i första halvlek men sedan äger vi ju bollen den sista halvtimmen av matchen och vi har också jättechanser att avgöra efter 3–3.

Slutligen går det fortsatt uselt för Skanör/Falsterbo i den sydvästra femman och nu blev det 0–1 (0–1) borta mot Liria.