Skanör/Falsterbo närmare kvalspel

Det var full aktivitet på Möllevallen från tidig morgon till sen eftermiddag i lördags och anledningen var föreningens årliga ”Fotbollens dag”. Oavsett flera matcher mellan föräldrar och barn samt olika ungdomslag emellan, så var det väl ändå seniormatchen som kanske tilldrog sig mest uppmärksamhet.
Sport • Publicerad 21 september 2009
Niklas Matteluma stormar förbi en Skabersjöfrsvarare men matchen på Möllevallen slutade 2–2.Foto:

SKANÖR. Skanör/Falsterbo–Skabersjö hade avspark klockan 14 och för hemmalaget gällde att hålla Skabersjö fortsatt bakom sig i tabellen – och det lyckades. Matchen slutade nämligen 2–2 (1–1) och det innebär att Skanör har två poäng tillgodo till Skabersjö på tredjeplatsen och även om båda lagen därmed ser ut att få kvalspela till division fyra, så är det klar fördel att komma tvåa – efter redan klara serieledande Eriskfält – i stället för trea. Tvåan får nämligen hemmamatch i den inledande kvalomgången – som handlar om ett enkelmöte, där segraren går vidare till ett avgörande dubbelmöte.

Skabersjö inledde matchen bäst och gjorde 0–1 efter 16 minuter efter stor passivitet i hemmaförsvaret. Tolv minuter fram blev en Skabersjöspelare utvisad men det märktes knappt och nästan direkt efter utvisningen skapades ett friläge framför hemmamålvakten Kristoffer Fröjd. Kristoffer gjorde en ”idioträddning” och höll ju därmed också sitt lag kvar i matchen. Med tio minuter kvar till pausen kvitterade Pär Falck och därmed alltså 1–1 i halvtid.

Samme Falck skapade ett par riktigt fina lägen i början av andra halvlek men det blev Anders Lindberg som fick göra Skanörs ledningsmål till 2–1. En boll som lite turligt slank emellan målvakten och närmaste stolpen. Ledning och med en spelare mer på planen trodde nog de flesta att hemmalaget också skulle hålla undan men sjabbel i försvaret bidrog till att Ola Johnn-Jönsson kunde kvittera till slutresultatet 2–2 med kvarten kvar.

– Jag är besviken över att vi inte klarade hem tre poäng men jag är väldigt nöjd med den inställning spelarna visade i dag – jämfört med de senaste två matcherna. Hade den varit likadan där – jha, då hade vi också garanterat haft fem poäng mer, analyserade Skanörtränaren Magnus Möller direkt efter matchen.

Topparna i Skanör denna gång var målvakten Kristoffer Fröjd, stoppern Mikael Ahrzing samt Pär Falck framåt.

I den södra femman tog Anderslöv en mycket viktig seger hemma mot Skillinge och 3–2 (0–0) kan i förlängningen ge Boik möjligheten till nytt kontrakt utan kvalspel. Då krävs dock att man passerar just Skillinge och som i nuläget har två poäng tillgodo. Samtidigt; Anderslöv har Skurup i hasorna och då gäller att rädda sig undan nedflyttning och i nästa omgång spelas bland annat Skurup–Anderslöv...

Precis som för Skanör/Falsterbo i Malmöfemman har Östra Torp att försöka komma tvåa men den moroten verkar inte hjälpa och i lördags föll Torp hemma mot Simrishamn med klara 2–5 (1–2) efter tröstmål av Martin Rengbo och Mikael Fransson.