Annons

Skanör ljuset i Vellingemörkret

Det vill sig inte för de båda division fyrlagen BK Näset och Vellinge IF och i helgen blev det två nya förluster. Hela 0–7 för Vellinge och lite mera jämnt och 0–1 ör BK Näset
Sport • Publicerad 14 juni 2009

TRELLEBORG. Vellinge föll i Staffanstorp men det ska sägas att man kom med ett starkt reservbetonat lag och de gemensamma krafterna räckte inte långt mer än en halvlek. I pausen stod det bara 2–0 men i takt med tröttheten i Vellinge rasade siffrorna i väg och förlusten var Vellinges fjärde raka.

I går spelade BK Näset hemma mot Genarp och det blev en jämn tillställning, där gästernas målvakt; Daniel Andersson, blev något av matchhjälte. Redan i första halvlek stod han för ett par riktiga kanonräddningar, där Robin Carlsson var närmast mål med en praktnick och där dessutom Tim Jörvall sköt en frispark klockrent i ribban.

Annons

Andra halvlek hade knappt hunnit börja, innan Genarp gjorde 0–1 och målet kom på en genomspringning i mitten, där det visserligen luktade offside men där inget var givet och där Erik Roslund enkelt kunde slå in bollen. Spelet var i stort jämnt och mycket handlade om kamp men det var ändå hemmalaget som skapade de klart bästa målchanserna. Johan Berglund hade en nick som räddades i absolut sista stund på mållinjen och med endast åtta minuter kvar hade Conny Svensson ett fräsande skott som såg ut att resultera. Nämnde Daniel Andersson dök dock upp i sista stund och stod då för en ny jätteräddning som ebbade ut i en resultatlös hörna för Näset.

– Vi borde ju, så klart, gjort mål på de fina chanser vi skapar men helt klart; deras målvakt storspelade och räddade Genarp, summerar Thomas Nilsson – en i nya tränarduon i BK Näset, där Niklas Skoog kompletterar.

I division fem går det fortsatt bra för Skanör/Falsterbo och nu blev det 4–1 (1–1) hemma mot Barrikaden. En jämn första halvlek alltså men efter ledningsmålet till 2–1 en kvart in i andra halvlek avgjordes matchen inom loppet av ett par minuter och via två mål av Jimmy Larsén.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons