Skånederby och bottenmöte väntar IFK Trelleborg

IFK Trelleborg spelar mot IFK Ystad borta i kväll. Skånederbyt är även ett viktigt bottenmöte i handbollens elitserie.
Sport • Publicerad 5 november 2008
Dragan Brljevic, tränare i IFK Trelleborg. Arkivbild: TA
Dragan Brljevic, tränare i IFK Trelleborg. Arkivbild: TAFoto: 

Dragan Brljevic, tränare: Kvällens match mot IFK Ystad, hur viktig är den?

- Jag vill inte sätta press på mina spelare, men det är klart att det är en fyrpoängsmatch. Det är viktigt inte bara för poängen, utan också för självförtroendet.

Noll poäng efter sju omgångar. Kommentar.

- Vad ska jag säga? Vi har haft tränarbyte och turbulens som har påverkat laget. Jag ser handboll med andra ögon än Thomas (Franzén) och det tar sin tid innan allt sätter sig. Sedan har vi mött fem topplag, men vi borde vunnit mot Drott och Lindesberg hemma.

Vad är du nöjd med?

- Inställningen på träningarna är fantastisk, stämningen är bra och tajmingen i anfallsspelet sitter perfekt, men det måste ju fungera på match också.

Har ni ändrat målsättning efter säsongsinledningen?

- Målet är att stanna i elitserien. Vi kan ju inte snacka om topp-åtta i det här läget.

Vad händer om ni trillar ur?

- Det får vi se i mars. Det är 19 omgångar kvar. Jag tänker inte alls på det, de tankarna finns inte i mitt huvud.

Hur jobbar ni med självförtroendet efter sju förluster?

- Vi snackar mycket. Många spelare har inte spelat på den här nivån tidigare. Det gäller att pusha dem, att tala med dem varje träningspass.

Hur ska ni stoppa Niclas Ekberg?

- Genom att jobba hem. Han gör flest mål på kontringar och straffar och i spel sex mot fem. Han är beroende av laget, skapar inte så många lägen på egen hand. Han spelar som tvåa i försvaret, det gäller att vår vänsternia stör honom.

Hur ska ni få med Andreas Bamberg och Denis Bahtijarevic mer i spelet?

- Jag tycker Bamberg är med, han kommer mer och mer. Samarbetet mellan Denis och högernian har inte fungerat. Denis behöver göra mål, annars mår han inte bra. Men han är rutinerad, han kommer att lösa det.

Hur är läget i laget inför matchen?

- Andreas Nilsson blir borta någon månad till. Filip Bengtsson har fått en smäll i magmuskeln, en sån smäll kan ta några veckor att läka.

Vad tycker du om IFK Ystad?

- De har en rätt ung trupp precis som vi. Högersexan, Niclas Ekberg, och vänsternian, Fahrudin Zaimovic, är deras nyckelspelare. Jag tycker inte de är bättre än vi på pappret.

Vad avgör till er fördel?

- Jag tror vi ska ha en bra chans. Det såg bra ut på träningen. Jocke (Joachim Christensen) ser bra ut i målet. De saknar lite rutin laget.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.