Annons

Skadorna öppnar för en ny högerkant

Christian Wilhelmsson har spelat färdigt i EM. Niclas Alexandersson är ett stort fett frågetecken. Skadorna öppnar för en helt ny högerpolitik i fotbollslandslaget.
Sport • Publicerad 11 juni 2008

Hur omfattande omvälvningarna blir återstår att se. Förbundskaptenen Lars Lagerbäck utesluter inte att Alexandersson kan repa sig i tid till mötet med Spanien på lördag.

– Christian (muskelbristning i låret) är utesluten, men vi får se hur det blir med Niclas (ont i vaden). Det är bara att jobba vidare och som tur är jobbar vi på det viset att alla spelare får delta och jobba i sina positioner.

Annons

– Det är bara att plocka in en annan spelare i så fall. Vem eller vilka?

– I första han är det Fredrik Stoor eller Mikael Nilsson som högerback. Sedan kan man kanske hitta någon spelare som inte är van att spela där, men som klarar av det.

Högermittfältare?

– Det finns några mittfältare och även en och annan forward som kan spela där, säger han.

Den kampen står i första hand mellan Johan Elmander och Sebastian Larsson. Men det finns andra alternativ. Som Fredrik Ljungberg till höger och Kim Källström till vänster.

Men Lagerbäck värjer sig som vanligt för alla spekulationer. Däremot har han inga svårigheter att motivera varför han valde Daniel Andersson framför Tobias Linderoth och Källström.

– Egentligen är det väldigt enkelt. Vi gör alltid bedömningen vad som är bäst för laget. Daniel har varit jättebra på träning. Han är en väldigt underskattad spelare och jag tyckte han verkligen visade på nytt att han är en spelare på toppnivå.

Linderoths form?

– Jag tycker det går framåt hela tiden och det säger han själv också. Vi hade ett snack med "Tobbe" före matchen och han känner att han är på rätt väg och det upplever vi också på träningarna.

– Han konkurrerar mer och mer om en plats i startelvan. Lagerbäck är dock inte främmande för att göra ett avsteg från principen att bästa laget i förhållande till motståndet spelar.

Annons

– Man kan, om man vill titta lite långsiktigt, byta lite grann eftersom matcherna ligger så tajt. I och med att vi skaffat oss ett hyfsat utgångsläge kan vi också väga in en långsiktig del.

Om Lagerbäck väljer att praktisera något i den vägen kan en och annan startspelare mot Grekland få vila mot Spanien för att komma helt fräscha mot ryssarna. (TT:s utsände)

Henrik Skiöld

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons